Дешевша, ніж українська: сіль привозять з Африки

Попри логістику, ціна її куди прийнятніша

ФОТО chas.news

Цього року в Україні відновили промисловий видобуток солі. Йдеться про Буштинське родовище на Закарпатті. Це родовище почали розробляти минулого року з початком повномасштабного вторгнення.

Своя сіль Україні потрібна, як і взагалі будь-які свої ресурси. Тим більше вона потрібна регіону – це податки та робочі місця. Вартість закарпатської солі з Буштинського родовища зараз становить 3 тис. грн за тонну, – розказує  голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Але зараз в Україну привозять сіль з країн Африки, адже навіть попри логістику вона дешевша.

Я так розумію, зерновим коридором на звороті в порти Одеси. Вартість її становить 2,5 тис. грн за тонну. В цілому до війни вартість технічної солі з «Артемсолі» становила 1,5 тис. грн. Коли не було взагалі ніякої солі в перший рік війни, ми завозили її з Польщі, її вартість становила 7-9 тис. грн за тонну, – каже Микита.

При цьому очільник Закарпаття впевнений, що українську сіль купуватимуть, адже вона чудово розчиняється. Інвестор минулого року вклав у цей проєкт близько 170 млн грн. Зараз підприємство продовжує розробляти родовище – укріплює тунель та побіжно добуває близько 45 тонн технічної солі на добу. У випадку збільшення попиту на технічну сіль на ринку виробник може збільшувати цю цифру до 200 тонн на добу.

Джерело: Укрінформ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень