Держслужбовці матимуть додаткову відпустку

Законодавчі зміни вступають у силу з 1 травня 2016 року

Про це сказано в постанові N270 від 6 квітня. Держслужбовцям, що мають стаж державної служби більше як 5 років, надається додаткова відпустка тривалістю 1 календарний день.

Починаючи з 6 року стажу, ця відпустка збільшується на один календарний день за кожний наступний рік, але її тривалість не може перевищувати 15 календарних днів.

У перший рік служби в державному органі дерслужбовцю, що має стаж такої служби більше п'яти років, додаткова відпустка надається після закінчення 6 місяців безперервної служби в цьому органі, якщо інше не передбачено законодавством.

Додаткова відпустка на прохання держслужбовця може бути розділена на частини будь-якої тривалості, а невикористана її частина може приєднуватися до відпустки в наступному році. Забороняється ненадання додаткових відпусток повної тривалості протягом 2 років поспіль.

За бажанням держслужбовцю у випадку його звільнення (крім звільнення за порушення трудової дисципліни) йому повинна бути надана невикористана відпустка й тоді датою звільнення в цьому випадку є останній день відпустки.

При звільненні держслужбовця йому виплачується грошова компенсація за всі невикористані ним дні додаткової відпустки.

Додаткова відпустка не надається держслужбовцю за час перебування: у відпустці з догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку; у відпустках без збереження заробітної плати.

Додаткова відпустка не надається за час навчання в навчальному закладі, установі, організації незалежно від форми власності, що має право надавати освітні послуги, зокрема за рубежем, для підвищення рівня професійної компетентності з відривом від виробництва.

Нагадаємо, Кабмін зберіг доплати й премії держслужбовцям і встановив посадовий оклад начальників управлінь держорганів 3,6 тис. гривень із 1 травня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень