Державний експеримент: відомо, скільки грошей має Рівненщина на ремонт доріг

За прогнозами, до кінця року сума на будівництво та ремонт доріг може сягнути майже півмільярда гривень

У понеділок під час засідання бюджетної комісії облради розглядали проект внесення змін до бюджету на поточний рік, якими передбачається збільшити доходи і видатки обласного бюджету на загальну суму понад 618 млн.

Переважно – це субвенція з державного бюджету, розповідає голова бюджетної комісії Юрій Благодир:

- Блок державних ресурсів-субвенцій і величезний очікуваний ресурс по цьому року – це 424,7 млн гривень. Це ті кошти, які в державному бюджеті передбачені, як 50% від суми перевиконання доході митниці, які можуть спрямовуватися на місцевий рівень і мати цільовий характер на дорожнє покриття. Це великий ресурс. Поки що є в нас 93 млн гривень. Але попередні розрахунки митниці, що це може досягти 424 млн. гривень.  

До слова, за чотири місяці поточного року бюджет рівненської області перевиконаний на 12 мільйонів.

Такій цифрі здивувався депутат облради Олександр Савчук. З його слів, це дуже мало, адже раніше обласний департамент фінансів прогнозував близько 13-ти млн надходжень щомісяця.

А ось на думку заступника начальника департаменту фінансів, нічого дивного у цій сумі немає, адже початок року, традиційно менш дохідний, сплеск очікується у другому півріччі.

Тож члени бюджетної комісії дали протокольне доручення департаменту фінансів, яким доручили на наступне засідання підготувати стратегічну довідку виконання доходів, планування до кінця року і співвідношення їх з минулим роком.

Нагадаємо, цього року на ремонт доріг Рівненщини планують витратити вдсятеро більше грошей, ніж торік.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень