Держава дасть грошей 25 медзакладам Рівненщини. На пацієнтів

У списку 2 приватних заклади

Як відомо, 517 тисяч 277 жителів Рівненщини підписали декларації із сімейними лікарями, терапевтами або педіатрами

До електронної системи здоров’я «eHealth» приєдналося 53 медзаклади Рівненщини та 676 лікарів. Тож з цими медичними працівниками можна підписувати декларації.

З жовтня на нове фінансування перейдуть ще 25 медзакладів Рівненської області, серед яких 2 приватних.

Заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко нагадала, що з липня 4 заклади первинної медичної допомоги області вже отримують кошти за кожного пацієнта від Національної служби здоров’я України:

Принцип «гроші ходять за пацієнтом» дозволив суттєво збільшити зарплати лікарів «первинки» у тих закладах, які вже підписали договори з Національною службою здоров’я. Адже ПМСД отримують пряме фінансування за послуги з держбюджету, а вже керівники встановлюють рівень грошової винагороди медика.

Нагадаємо, 2 квітня в Україні стартувала кампанія з вибору лікаря, який надає первинну допомогу. Лікаря можна обрати у будь-якому медзакладі, незалежно від місця прописки чи проживання, проте цей ПМСД має бути підключеним до системи «Електронне здоров’я».

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень