Депутати Рівнеради бояться перевиборів, тож очікують від парламенту змін до законодавства

Рівне можуть розширити, але депутати бояться перевиборів

Три навколишніх села можуть приєднати до Рівного. Йдеться про Велику Омеляну, Корнин та Квасилів. Поки цього не відбувається, бо депутати Рівнеради бояться перевиборів, говорить директор центру розвитку місцевого самоврядування у Рівненській області Руслан Сивий:

 

- У Рівному ситуація зараз поки що «заморожена», але перспектива є. Якщо Верховна Рада ухвалить необхідні законодавчі акти, то сільські ради, які знаходяться поруч з обласним центром (наприклад, Корнинська, або Велика Омеляна) зможуть доєднатися до Рівного не проводячи вибори керівника об’єднаної територіальної громади, бо це найбільше хвилює місто Рівне, зокрема, депутатський корпус – вони не хочуть перевиборів. А якщо буде доєднання цих сільських рад і депутати від цих рад просто доєднаються, то це безболісно вплине.

 

З його слів, таке об’єднання було б логічним, оскільки все одно, здебільшого, діти з цих прилеглих населених пунктів вчаться у садочках та школах обласного центру. Загалом, вже трирічний процес децентралізації дуже затягується, адже, як не дивно, все ще надто залежить від центральних органів влади.

На Рівненщині цей процес планують активізувати з березня і очікують, що до кінця року більше половини із запланованих громад таки об’єднаються, каже  Руслан Сивий.

До слова нині на Рівненщині 18 об’єднаних громад, за цим показником наша область посідає 7-ме місце в Україні. Всього в області планують об’єднати 61 громаду.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень