Депутати Рівненської облради проситимуть про вільний обіг зброї

Принаймні Рівненська обласна рада підготувала звернення до Верховної Ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України щодо ухвалення Закону про обіг вогнепальної зброї цивільного призначення

Проект рішення оприлюднений на сайті обласної ради і підготовлений апаратом облради на основі звернення ПП "Національний корпус" та ВГО "Українська асоціація власників вогнепальної зброї".

У тексті звернення йдеться про необхідність дозволити володіти зброєю «простим людям» через зростання злочинності.

Вважаємо, що держава повинна дозволити простим людям мати можливість самим захистити себе, своїх рідних та своє майно від протиправних посягань, як це заведено в багатьох цивілізованих країнах.

Щодо криміногенної статистики, то у проекті рішення згадується і вона.

У 2016 році в Рівненській області обліковано близько 12 106 злочинів, що на 8,3%  більше, ніж у 2015 році, що в свою чергу свідчить про те, що кількість злочинів продовжує зростати.

Ухвалять депутати Рівненської обласної ради звернення чи ні - стане відомо, вочевидь, під час наступного пленарного засідання. Нижче подаємо текст проекту рішення.

 

Звернення

Рівненської обласної ради до Верховної Ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України щодо прийняття Закону України стосовно обігу вогнепальної зброї цивільного призначення

 

Рівненська обласна рада стурбована зростанням рівня злочинності в Рівненській області та в Україні в цілому.

Згідно з інформацією прокурора Рівненської області про результати діяльності органів прокуратури на території Рівненської області, у 2016 році в Рівненській області обліковано близько 12 106 злочинів, що на 8,3%  більше ніж у 2015 році, що в свою чергу свідчить про те, що кількість злочинів продовжує зростати.

Крім того, дії країни-агресора – Російської Федерації на сході України призвели до того, що в державі збільшився обіг великої кількості незареєстрованої (нелегальної) вогнепальної зброї, що також зумовило збільшення рівня злочинності.

Конституцією України встановлено право кожної людини на життя та його захист від протиправних посягань, право на недоторканність та безпеку людини, її життя, здоров'я, честь та гідність, рівність конституційних прав і свобод громадян, непорушність права приватної власності.

Вважаємо, що держава повинна дозволити простим людям мати можливість самим захистити себе, своїх рідних та своє майно від протиправних посягань, як це прийнято в багатьох цивілізованих країнах.

Рівненська обласна рада вважає, що прийняття відповідного Закону України, що регулює вказані правовідносини, відкриє цивілізований (законний) ринок торгівлі вогнепальною зброєю, дозволить перемогти чорний ринок зброї, а також, що найголовніше – дозволить громадянам захистити себе, своїх рідних і своє майно від злочинних посягань.

Швейцарія, Норвегія, Канада, Чехія та багато інших країн вже мають відповідні законодавчі акти. Статистика цих країн свідчить, що після прийняття такого закону рівень злочинності знизився.

Крім того, в умовах ведення неоголошеної війни важливість цього закону отримує зовсім інше значення для захисту не тільки громадян, але і всієї країни в цілому.

У Верховній Раді України зареєстровано два законопроекти, які мають врегулювати порушене вище питання, а саме:

– законопроект №1135 «Про вогнепальну зброю цивільного призначення»;

– законопроект №1135-1 «Про цивільну зброю і боєприпаси».

Враховуючи вищевикладене, виходячи з інтересів жителів Рівненської області, звертаємось з проханням вжити всіх заходів щодо якнайшвидшого прийняття Закону України для врегулювання правовідносин, що виникають стосовно обігу вогнепальної зброї цивільного призначення.

Сподіваємось на розуміння та підтримку.

Схвалено

Рішення Рівненської обласної ради

від «__» __________ 20__ року

№_____

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень