Депутатка запропонувала смертну кару для українських військовослужбовців: законопроєкт – у ВР (ФОТО/ОНОВЛЕНО)

Пропонує дозволити командирам вбивати підлеглих

Нардепка від «Слуги Народу» Мар'яна Безугла ініціювала відновити в Україні смертну кару. Зокрема, вона подала на розгляд Верховної Ради законопроєкт, який дозволяє командирам убивати підлеглих у бойовій обстановці у випадку непокори.

Статут ЗСУ дозволяє застосування зброї для припинення кримінального порушення, якщо в інший спосіб її припинити неможливо. Відповідні накази командир може надавати підлеглим.

Кримінальними правопорушеннями за умов воєнного стану, бойової обстановки вважається таке: непокора, опір чи загроза начальнику, застосування насильства, дезертирство.

У командирів і зараз є право застосовувати зброю проти порушників статуту, проте в редакції закону, що діє, є уточнення — «не призводячи до смерті військовослужбовця».

З нової версії цей рядок хочуть забрати.

Проєкт закону з'явився на сайті парламенту Авторами документа є нардепи «Слуги Народу» Мар’яна Безугла, Олександр Аліксійчук, Олександр Бакумов, Сергій Гривко, Галина Третьякова, Віталій Войцеховський, Георгій Мазурашу, Олександр Федієнко.

ОНОВЛЕНО

Станом на 14-00 стало відомо, що депутати СН опам'яталися і відкликали свою ініціативу. Ймовірно, причиною цього став широкий розголос та критика українців.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень