Депутат Рівного проводить над собою експеримент з двотижневого голодування

І каже, що почувається від цього прекрасно

Олександр Курсик з донькою

Депутат  міськради Рівного Олександр Курсик поділився враженнями від свого експерименту з Радіо Трек:

- Я вже це роблю четвертий рік поспіль. Розпочав з семи днів, потім було десять днів, торік – 11 днів, і цього року 14. Тільки воду вживаю – і все.

- І для чого це тобі?

- Очищення організму, піст і експеримент над собою: перезавантаження організму, перезавантаження мозку.

- Чи не шкодить це твоєму здоров’ю?

- Почуваюся чудово. Особливо цей четвертий раз. Зараз у мене 11-й день. Я в цю суботу виходжу з голодування. Це буде 14 днів. То неймовірна якась така легкість відчувається. І самопочуття чудове. Купа роботи робиться. Нема ніяких проблем взагалі. Перші три рази то першу і другу ніч не спиш: організм бореться. І, до речі, за всі чотири роки я перший раз здав усі аналізи перед голодуванням і завтра знову буду здавати. Хочу порівняти стан організму до і після голодування, порівняти і може якийсь блог напишу: варто чи не варто. Бо, може, це шкоду завдає. А, може, навпаки покращується щось. То хочу перевірити.

- Це твоя ідея?

- Так. Нас є декілька таких людей. Ми читаємо відповідну літературу. Хтось один перший спробував. Далі інших друзів на це підсадив. З кожним роком в нас кількість таких людей збільшується, які люблять поекспериментувати.

- Ти якось готуєшся до цього?

- Так. Я весь піст тримаю. Пощу за всіма правилами. І потім за тиждень до заходу  в голодування переходжу тільки на овочі, фреші. Тоді припиняю зовсім їсти. І виходжу з голодування так само поступово. Припиняю голодування в суботу, щоб у мене був ще тиждень правильно вийти. Вживаю фреші, пюре, супи, салати. І тільки тоді вже спробую яєчко і ковбаску. Але ще важливо при цьому здійнювати очищення організму: проводити гідроколонотерапію. Якщо цього не роблити, то відбувається інтоксикація організму. Бо організм починає з'їдати те, що залишилося  у кишечнику. Гідроколонотерапію роблю двічі: на третій день голодування і на дев'ятий.

 - А як рідні до цього ставляться? Вони вимушені теж себе у всьому обмежувати?

- Ні, вони живтуь своїм життям. Я готую щодня їм їсти. В мене прокидаються неймовірні якісь кулінарні здібності. Я мариную м'ясо, готую страви, які ніколи не готував: печу, смажу, варю. Готую все м’ясо для копчення на Паску. І все це робиться тільки носом: без пробування маринаду і приправ. А дівчатам моїм дуже подобається. Бо кажуть, що тато просто неймовірно готує  і реально хвалять мої страви.

Олександр Курсик з дружиною

- Ото сила волі! А зривів не буває?

- Взагалі мої дівчата переживають за мене. І мама каже:  «Припини. Три дні досить». Теща так само щодня: «Як здоров’я? Як справи?». Тобто дуже всі переживають. Але бачать, що я на позитиві, то все нормальок.

Щодо зривів у голодуванні, то їх не буває. Але спостерігається незначне роздратування. Ті речі, які зазвичай не дуже тебе дратують, то коли голодуєш, вони тебе реально дратують. Можеш крикнути на водіїв на дорозі, на когось на роботі. Тобто відчувається таке загострення незначне.

- Тобто тебе краще зараз не чіпати?

- Ні. Я - на позитиві. Було десь два випадки таких, що народ мені казав: «Так, починай їсти, бо ти якийсь злий».

- Плануєш і надалі голодувати?

- У планах довести голодування до 24 днів. По два, по три дні щороку додавати і рухатися до 24 днів.

- Нічого так собі!

- Там після 20-го дня організм з'їдає й онкоклітини, якщо такі, можливо, є в організмі. То я собі ще й таку мету ставлю.

- А багато кілограмів втратив за час голодування?

- Вже 10,5 кілограма. Перші дні йшло по 1,5-2 кілограма, далі – по 800 грамів, а в останні дні - по 300-400 грамів. Але тут така фішка: торік мені вдалося це зробити ідеально. Зайшов  у голодування з вагою 88 кг, закінчив його з 78 кг, вийшов з голодування і закріпив вагу з 84 кілограмами. Тобто ти не маєш повернутися на ту вагу, яка була. Вона має бути нижча, ніж тоді зайшов у голодування. Це вважається ідеальним. Торік мені це вдалося. Вага трималася й надалі, там різні заняття, спорт були, а вже п’яний січень додав декілька кілограмів. І цього разу я заходив у голодування знову із 88 кілограмами.

- Я почула слово «спорт». А як можна голодному займатися спортом?

- Ні, це спорт був протягом року. Зараз - ні, я обмежив заняття повністю. Тільки прогулянки залишив. Пішки гуляю.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень