«Дедлайн» близько. Що буде з ЖЕКами Рівного 1 липня

У місті поки відомо лише про дві управляючі компанії. Решту буде оголошено на конкурсі

Тисячі рівнян і досі не визначилися, хто саме управлятиме їх будинком від 1 липня цього року. Нагадаємо, відповідно до Закону України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" рівняни, які живуть у багатоквартирних будинках і обслуговуються ЖЕКами, до 1 липня цього року мають час, щоб створити ОСББ, або обрати собі управителя, або нічого не робити і тоді за них це зробить міська влада. Розповідає радник міського голови Рівного, Олександр Джигирей:

Відповідно до цього закону після 1 липня на всій території України буде оголошено конкурс, до участі у якому буде допущено усі організації, які займаються обслуговуванням будинків. Це можуть бути як ті самі ЖЕКи, так і приватні управлінські компанії. Поки-що у Рівному на слуху є дві більш-менш розкручені компанії, які активно заявили про себе – це „Рівне Дім Сервіс” та „Балтія Сервіс”. Про усі інші ми почуємо під час проведення конкурсу, - розповів Олександр Джигирей.

До слова, якщо компанію «Рівне Дім Сервіс» у місті уже знають, то «Балтія Сервіс» тільки зайде на ринок житлово-комунальних послуг Рівного цього літа.

На сьогодні у Рівному з 1200 будинків, тільки близько 300 мають створене ОСББ. Як підкреслює Олександр Джигирей, створення ОСББ пришвидшилось в останні місяці, із наближенням «дедлайну» 1 липня.

При цьому слід відзначити, що ЖЕКи у липні не перестануть існувати, вони і далі обслуговуватимуть закріплені за ними будинки, до моменту розірвання жителями багатоповерхівок угоди про обслуговування і перехід до ОСББ або до управляючої компанії. Самі ЖЕКи теж можуть і надалі обслуговувати багатоповерхівки, але вже у конкурентних умовах, коли мешканці матимуть право вирішувати, на чиї пропозиції щодо обслуговання пристати. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень