Де встановлювали перші ялинки у Рівному (ФОТО)

Це був не майдан Незалежності

Виявляється, Новий рік - не та тема, яка добре запам'яталася рівнянам. Утім, як нам вдалося з'ясувати, ялинки і колись встановлювали у центральній частині міста.

Зокрема, наприкінці 50-х років ялинку встановлювали на невеликій площі на вул. Поштовій, де раніше розташовувався клуб будівельників (нині тут - приміщення "Інваспорту"). Малечі, яка тоді мешкала у Рівному, влаштовували там новорічне дійство, та навіть дарували подарунки (вочевидь, тим дітям, чиї батьки мали стосунок до будівництва у місті).

Згодом ялинку почали встановлювати на Театральній площі. Це почали робити з 1960 року (ФОТО). Це був особливий рік для Рівного, адже тоді завершилося будівництво Рівненського обласного музично-драматичного театру ім. Миколи Островського. Власне, поруч із театром тоді і встановлювали ялинку, яка, як видно з фото, була значно меншою від своїх сучасниць.

Дещо пізніше, у 1967-му році у Рівному відкрили пам’ятник Леніну. Цього ж року було завершено будівництво кінотеатру «Жовтень» (нині - це кінопалац "Україна). Власне, підтверджених даних у нас немає, але, вочевидь, і пам’ятник, і кінотеатр стали завершальним етапом у формуванні архітектури того майдану Незалежності, який ми знаємо сьогодні, і, скоріше за все, відтоді ялинку встановлюють саме на ньому. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень