Данильчук навприсядки говорив із працівниками рівненського аеропорту (ФОТО)

Рішення облради обурило людей

До кінця 2018 року персонал рівненського аеропорту залишиться без грошей. Сьогодні на сесію Рівненської обласної ради прийшли представники аеропорту, які скаржилися на невиплату зарплат ще з червня.

Народні обранці ухвалили рішення погасити борг по зарплаті в січні наступного року. В бюджеті на 2019 рік передбачили 2,6 млн грн.

Депутат Микола Кучерук пропонував виплатити людям до кінця цього року принаймні 170 тисяч грн з резервного фонду. Однак цього владці не зробили. Це обурило працівників летовища. Після завершення сесії вони заблокували президію.

Пояснити, чому люди будуть без грошей, спершу намагався заступник голови облради Сергій Свисталюк. Після спілкування з пресою до людей підійшов голова облради Олександр Данильчук. Аби зрівнятися поглядами з натовпом, він сів навприсядки:

Ми не можемо зараз погасити борги. Бо ми на минулій сесії прийняли зміни до бюджету і він «зверстався», і вже немає бюджету. То Кучерук ляпнув, аби ляпнути про 170 тисяч з резервного фонду. Бюджет на 2018 рік вже зі змінами «зверстався» і це була б «перекидка».

 

А це тюрма. Ми не могли згідно з чинним законодавством. В нас, коли ми останнього разу зміни вносили, була купа важливих питань, на що потрібні були б кошти – відкриття шкіл тощо.  

Нагадаємо, що аеропорту в 2019 році виділять 2,6 млн гривень на погашення боргів по зарплаті працівників. Люди з червня не отримують зарплат.

Усього боргів у летовища близько 20 млн грн. Їх гаситимуть протягом 2019 року. Такий план дій щодо аеропорту затвердили на сесії Рівненської обласної ради.

Виділити 2,6 млн грн на погашення зарплат запропонував голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко. Його пропозицію й ухвалили в бюджеті на 2019 рік.  

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень