Зупинити засилля російської: сприяння держави українській книзі проситиме Рівненщина

Адже близько 70% книг у книгарнях Рівного – російськомовні, причому вони - значно дешевші, ніж українськомовні книги

Поки що у книгарнях Рівного переважають російськомовні дитячі книги

Тож заступник голови Рівненської облдержадміністрації Світлана Богатирчук-Кривко запропонувала звернутися до Міністерства інформаційної політики за підтримкою української книги.

Говорить Світлана Богатирчук-Кривко:

Кожна держава, яка захищає свій інформаційний простір, вона дотує місцевих видавців і свою літературу. І необхідно, щоб держава підтримувала видавництва і україномовну літературу. Це одна із складових захисту нашого інформаційного простору. Тоді ті україномовні книжки, які хочемо купити своїм дітям і собі, будуть не такі дорогі. Подивіться, вони, справді, дорожчі, ніж ті, які заходять, очевидно, контрабандою через наш кордон.  

Світлана Богатирчук-Кривко звернула увагу і на те, що мало якісних книг українською мовою є і для дітей. Те, що пропонують у книгарнях, або дуже дороге, або російською мовою.

Гарні дитячі книги українською мовою створюють місцеві рівненські автори. Але їхній наклад дуже маленький. Тож у книгарнях їх не зустрінеш. Хіба такі книги можна купити на презентаціях безпосередньо в авторів.

А на обласну програму підтримки місцевого книговидавництва з бюджету області виділяють мало коштів. Тож багато книг за них не надрукуєш.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень