Чим займаються наркозалежні на Шухевича, 18 у Рівному (ФОТО)

Продовження історії про реабілітаційний центр, де замість наркотиків пропонують Біблію та роботу у колективі

23 грудня у групі Вконтакті Вилка мікс з’явився пост про нібито реабілітаційний центр для наркозалежних.

У дописі жителька будинку на Шухевича, 18 скаржилася, що у сьомому під’їзді віруючі церкви Воскресіння викупили квартири на третьому та четвертому поверхах. Мешканці будинку з ранку до вечора чули звуки ремонтних робіт. Люди переймалися, що з відкриттям реабілітаційного центру наркоманів у дворі побільшає. Детальніше читайте тут:

У той же день, о 14:00 мешканець будинку на Шухевича 18, психолог Єгор та ще декілька його сусідів зібралися для зустрічі з власником підозрілих помешкань. Покликали й Радіо Трек. Через декілька хвилин до нас вийшов чоловік, який представився власником квартир. До приміщення він запросив лише сусідів.

Приблизно через годину ми зустрілись з Єгором. Хлопець говорить – підозри відразу розвіялись після відвідин квартири.  Власник приміщення – Олег Бешта погодився продемонструвати свою справу й журналістам. Куплену квартиру він називає Центром соціальної адаптації.

Ми допомагаємо людям знайти своє місце в суспільстві. Я використовую свою квартиру для того, аби їх навчити жити серед людей. Допомагаємо влаштовуватись на роботу, вони вчаться у різних закладах. Чоловіки повертаються до своїх жінок, батьки – до дітей.

В Центрі перебуває наразі 8 осіб. Усі колись були наркозалежними та проходили лікування. Тут вони вже не приймають медикаментів, а вчаться жити в суспільстві.

До нас приходять люди з різними проблемами. Це може бути залежність, як від наркотиків, так і від автоматів.

На своєму Центрі Олег Бешта грошей не заробляє. Отримує допомогу від прихожан церкви Воскресіння, де він наразі є священнослужителем та від усіх, кому не байдужа доля людей із залежністю. 

Ціль – лише благодійність.

Олег сам колись залежав від наркотиків. Це могло загубити його життя, якби не люди які своєчасно допомогли. Це були прихожани церкви Воскресіння, які виходили молодого хлопця та допомогли йому не зірватись. З тих пір чоловік вірить у добро та рятує інших. 

Ми приймаємо лише тих хто справді готовий змінюватися на краще. Про нас дізнаються з різних джерел: хто приходить до церкви, кому розповідають знайомі, яких вже спіткала подібна біда. 

Головна проблема тих, хто в нас перебуває - це не наркотики, а порожнеча всередині. Наше завдання – заповнити її та навчити людей  жити знову.

Не зважаючи на ремонтні роботи – усі кімнати дуже чисті. Хлопці завжди підтримують порядок: застеляють ліжка, витирають пил та прибирають після себе на кухні. Зранку читають Біблію, слухають заспокійливу музику. Гуртом прибирають під’їзд

Ті хто відчуває, що готовий до нового життя – йдуть. Знаходять роботу, повертаються до сімей. На їх місце приходять нові. Є багато тих, кому потрібна підтримка. Хто вже не може дивитись в очі рідним.

Пан Олег говорить, що люди критикують лише добрі справи, в той час коли погане залишається в стороні. Він запитує, чому залишаються в тіні аптеки, які продають «заборонені» медикаменти?

До слова, мешканці сьомого під’їзду на Шухевича, 18 розповідають, що у них на 9 поверсі живе один наркозалежний. Олег Бешта теж з ним знайомий і всіляко намагається умовити зав’язати з наркотиками, проте безрезультатно. Поки...

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень