Чиї шприци на деревах у Рівному (ФОТО)

Їх помітили у мікрорайоні Північний

Мешканка району Надія Навозняк сфотографувала шприци на деревах навпроти будинку №12 на вулиці Мельника, у якому розташований магазин «Тріумф». Зауважила, що в тому місці бігають діти і поруч – зупинка громадського транспорту.

Nadysha Navoznyak  5 листопад о 14:53 · Всім привіт. Просто від побаченого забракло слів. Не могла не сфотографувати.

 

Мій прекрасний район, у якому я живу... Повертаючись додому з прогулянки, впала у ступор. Ну як так? Адже в тому місці бігають діти і поруч зупинка... І це - не одне дерево.  Там є ще, але я побоялася іти фотографувати. Адже там на землі лежали шприци з відкритими голками.

 

Можливо, я дарма пишу, але це починає лякати. Кожному судити по-своєму. Але я поділюся, щоб знали, що таке є.

Любов Белаш з відділу комунікації управління поліції Рівненщини прокоментувала це так:

Звернень щодо шприців на деревах до поліції не надходило. Втім, утилізація медичного сміття – це не наша компетенція. Там поруч розташований центр боротьби зі СНІДом, який надає замісну терапію наркозалежним. Тож у тому місці наркозалежні ходять. Якщо вони створюють небезпеку для дітей, людям треба звертатися у поліцію. А щоб шприців на деревах не було, має бути спільна робота комунальників і центру СНІДу.

Керівник громадського центру здоров’я Рівненщини, до складу якого входить центр боротьби зі СНІДом, Олена Гандзюк зв’язку своєї установи зі шприцами на деревах не бачить. Адже, пояснює, замісна терапія – це таблетки, а не уколи. І припускає:

Я бачила ці фото. Не виключено, що десь там є пункт чи осередок розповсюдження наркотиків, де вживають ін’єкційно наркотики. Це - як версія. Ми не маємо можливості відстежувати точки, де розповсюджуються наркотики.

Також Олена Гандзюк повідомила, що у приміщенні Центру боротьби зі СНІДом працює обласний благодійний фонд «Наше майбутнє» - єдина організація в області, яка займається обміном використаних шприців у наркоманів на чисті. Але навряд чи на деревах – його шприци. Це ж підтверджує керівник фонду Людмила Рибчук:

Чи це ті шприци, які ми видаємо нашим клієнтам? Скоріше за все, ні. Щоб наркозалежні прийшли до нас, взяли шприц і вкололися, то треба мати чим вколотися. А йти до нас з препаратами наркотичними і шприцом – це дуже ризиковано. Тому що до нас часто їздить поліція. І затримання з наркотичними засобами  - це буде кримінальна відповідальність.

 

Якщо наркозалежні йдуть з використаними шприцами до нас, у нас є домовленість з поліцією, щоб вони не зупиняли таких клієнтів. Тим паче, що вони приносять нам розібрані шприци: з голками -  в окремих пластикових пляшечках.

 

Порожній шприц не будуть просто так тикати в дерево. Тобто, скоріше за все, десь у тому місці є люди, які продають наркотики, є аптека, щоб купити фізрозчин, воду для ін'єкцій чи димедрол.

Щодо того, чи могли на деревах опинитися зібрані від наркозалежних шприци фонду, приміром, викинуті на вулицю, то Людмила Рибчук запевнила, що всі використані шприци вони зберігають у своєму приміщенні і в розібраному вигляді.

Забирають їх на утилізацію раз у квартал.

 

Утилізує голки, згідно з угодами з фондом, житомирське ТОВ «ЕКо Захист-Україна», пластикові шприци – приватний підприємець Цинко Микола Тарасович.

Начальник міського управління житлово-комунального господарства Ярослав Сахнюк пообіцяв з'ясувати, хто доглядає за територією, на якій на деревах виявили шприци і, відповідно, має їх звідти прибрати. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень