Чи зможуть власники ID-карток голосувати на виборах - роз'яснення ДМС Рівненщини

У рівнян, що оформили паспорт нового зразка, не виникне жодних проблем під час голосування на виборах президента.

У цьому запевняє Державна міграційна служба. Таким чином, в управлінні ДМС Рівненщини спростували відповідну заяву голови ЦВК.

Оскільки електронний паспорт є повноцінним документом і підтверджує громадянство України, говорить головний спеціаліст із зв`язків з громадськістю та ЗМІ ДМС Рівненщини Валентина Іванюк:  

- Цей документ є підставою для отримання виборчого бюлетеня на виборчих дільницях та надає право голосу на виборах Президента України особам, яким на день виборів виповнилося 18 років. Відтак, власники ID-карт жодним чином не можуть бути обмежені в праві голосу на майбутніх виборах Президента України.

Водночас, зазначена Головою ЦВК інформація стосується здебільшого кандидатів на пост Президента України, пояснюють в міграційній службі. Оскільки для реєстрації кандидатів справді потрібен дещо ширший перелік документів.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень