Чи закриють книгарню в центрі Рівного?

Питання про подальше існування книгарні «Ранок» в підвальному приміщенні на вулиці Соборній, 57 обговорювали представники різних сторін

На зустріч прийшла власниця книгарні Світлана Богінська. Вона розповідає, колись сама зверталася до місцевої влади з проханням виділити приміщення для облаштування книжкового магазину. Нині воно перебуває в комунальній власності міста. Світлана Богінська скаржиться, що задля того, аби забрати собі у власність підвальне приміщення, ОСББ будинку звернулося у різні інстанції, аби ті перевірили законність перебування там книгарні:

Доходило до абсурдів. Вранці я йду до слідчого того чи іншого контролюючого органу, в обід іде інспекція з перевіркою, а ввечері мені телефонує дільничний, що поступили скарги на нас. Це все робилося для того, щоб вижити книгарню з приміщення. Це, я вважаю, новий вид захоплення приміщення, це рейдерство по-новому.

Втім, як відзначає представник ОСББ, адвокат Катерина Тищук, мешканці претендують лише на частину підвалу розміром 26 квадратних метрів. Там зараз розташований склад-магазин книгарні. Та саме в цьому приміщенні розташовані важливі для будинку комунікації, розповідає Катерина Тищук:

Через це приміщення, яке зараз використовує підприємець Богінська як складське приміщення, іде прохід до пункту обліку теплової енергії будинку. Крім того, через це приміщення іде єдиний прохід до мереж, які обслуговують будинок, і до транзитних мереж, які ідуть через будинок до інших будинків.

Тож ОСББ вирішило подати позов до суду, аби встановити, чи правомірно належить до комунальної власності частина підвалу. Водночас від рішення суду залежатиме і подальше існування книгарні «Ранок» на Соборній, 57.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень