Чи забороняти закладам освіти участь у громадському бюджеті - вирішували напередодні

Участь закладів освіти у громадському бюджеті Рівного на наступні роки намагалися врегулювати під час робочої зустрічі у понеділок.

Оскільки цього року чотири із п’яти переможців серед великих проектів - школи, існує ймовірність, що найближчим часом громадський бюджет стане інструментом вирішення проблем певної комунальної галузі.

Читайте також: Закладам освіти Рівного хочуть заборонити участь у Громадському бюджеті (+Результати голосування)

А це суперечить як положенню, так і самій ідеї громадського бюджету, говорить помічник і співавтор проектів Мирослава Клічук:

- Я бачу, що на наступний рік чимало рівнян, які бажають щось подати на громадський бюджет, просто не будуть цього робити. Через те, що ми наступні 5-10 років будемо закривати всі «дірки» в бюджетних установах.

 

Але якщо вже виникне така проблема, що ми не зможемо зняти комунальні заклади на наступний рік, то давайте хоча би якось поранжуємо.

 

До прикладу: одна категорія буде в спорті, і пройде одна школа серед великих проектів. Ну не буде така ситуація, що цього року пройшло чотири школи, наступного року пройде чотири школи.   

Інформацію про примусове голосування учнів спростувала автор проекту з реконструкції спортмайданчика біля 12 школи. Каже активізувалися батьки, бо втомилися від жахливих умов, в яких навчаються їхні діти. Тож вважає логічним, що вдалися до варіанту найшвидшої реалізації бажаного, говорить Олена Хмельник:

- Якщо ми говоримо про колективне звернення і сьогодні є можливість звернутися на громадський бюджет – звісно, здоровим глуздом я розумію, що шансів отримати підтримку від мешканців мікрорайону в мене більше, ніж отримати фінансування від управління освіти. Чекати років 10, поки мої діти вже закінчать університет, я не буду. Тому, я шукаю ті можливості і шляхи вирішення, які є найшвидшими.

Однак, зважаючи на те, що у місті понад шість десятків освітніх закладів, усі погодилися, що умови участі необхідно врегулювати. Як варіант запропонували передбачити квоти.

Зміни ще має розглянути координаційний комітет. Коли відбудеться його засідання – поки невідомо.

 

Наші новини у Telegram  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень