Чи встановлюватиме місто дитячі майданчики в дворах безкоштовно?

Таке питання обговорювали сьогодні депутати на сесії Рівнеради

Мова йде про Муніципальну програму сталого розвитку міста Рівне на 2017 рік. Саме ця програма фіксує, скільки саме коштів виділятиме місто на співфінансування програм ОСББ.

Отож, під час цього засідання депутати внесли до основи програми деякі поправки. Зокрема, в 2017 році збережеться пропорція фінансування 70/30, де 70% витрат бере на себе бюджет міста.

Також збільшився загальний обсяг програми – до близько 40 мільйонів. Втім, про точну цифру депутати зможуть говорити лише після затвердження загального бюджету.

Зросла і максимальна сума, яку може виділити місто для фінансування того чи іншого будинку – з 500 000 до 800 000 гривень.

А от щодо фінансування будівництва дитячих майданчиків поки остаточного рішення обранців немає. Повністю встановлювати їх за рахунок міста нібито не дозволяє законодавство, тож поки ухвалили співфінансування у відношенні 90/10, як і торік. Проте, до обговорення цієї позиції програми депутати збираються повернутися.

Як відзначає секретар Рівнеради Сергій Паладійчук, дуже важливо, щоб громадськість вносила свою частку в витрати на будівництво:

Логіка в тому, що якщо цей майданчик просто поставила міська влада, ну то й відношення відповідне. А якщо зібрали хоч 500-700 гривень на той майданчик 10-15 сусідів, то уже відношення до цього майданчика має бути кращим.

Нагадаємо, Муніципальна програма сталого розвитку діє в місті Рівне з  2013 року.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень