Чи потраплятимуть нечистоти у Басів Кут з великої будівлі, перевіряли експерти (ФОТО)

ДАБІ

Сьогодні інспектор з Державної архітектурно-будівельної інспекції прийшов перевіряти будівництво біля озера Басів Кут.

Нагадаємо, що в міських депутатів двоповерхова будівля з мансардною надбудовою викликала підозру щодо законності робіт.

Депутат міськради від партії Ляшка Володимир Кудрін подав запит в ДАБІ, де йому відповіли, що запланували перевірку в п’ятницю 4-го серпня. Забудовники нібито хочуть звести тут «Спортивно-відпочинковий комплекс».

На місце прийшли й представники організації будівельників Рівного на чолі з керівником Василем Брагіним. Біля воріт громаду зустрів Іван Шевчук, який називає себе представником забудовника Олександри Ілліч.

Шевчук запевняє, що усі документи, які він показав присутнім законні – це декларація про будівництво, межі земельної ділянки тощо.

Також хвилює активістів і депутатів питання, чи стікатимуть нечистоти з комплексу в озеро. Іван Шевчук запевняє, що каналізація буде централізована:

Для представників громадськості я надав усі дозвільні документи на початок будівництва. Всі документи щодо постачання, водовідведення. Відповідно до технічних умов тут діятиме централізована каналізація, тобто всі стоки йтимуть в міську мережу.

Дощову воду також обіцяють відводити на метрів сто в бік вулиці Чорновола в ґрунт, зазначив Шевчук. Депутат Володимир Кудрін своєю чергою каже, що точної відповіді на питання про стічне водовідведення вони так і не отримали.

В процесі роботи інспектор ДАБІ перевірив відстань від місця проведення робіт до берега та води. Вона виявилась в межах чинного законодавства, а саме - понад 50 метрів.

На цій території нібито мають розташувати спортивні майданчики та бігову доріжку, залишивши рибалкам 10 метрів прибережної зони. Вхід на територію комплексу буде платним, адже вона приватна.

Втім законність будівництва протягом кількох днів встановлюватимуть експерти ДАБІ. Додамо, що два шматка землі неподалік території Олександри Ілліч належать чоловіку на ім'я Олександр Ілліч. Обидві призначені для проведення будівництва.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень