У Рівному не дали землю під «Лото-маркет»

Заклад перевірили

Про те, що на вулиці Небесної Сотні, 15 нема й  близько кафе, про яке зазначено у  документах, на попередньому засіданні сесії міськради повідомила депутат Анна Іванова. Адже нова власниця приміщення за цією адресою Марія Прислупська просила на 49 років в оренду землю.

На черговому засіданні сесії міськради про результати перевірки закладу на вулиці Небесної Сотні, 15 розповів начальник міського управління торгівлі, громадського харчування і побутового обслуговування населення Ігор Остапенко:

За цією адресою функціонує заклад «Лото-маркет». Суб'єкт господарювання - Віктор Літвін, зареєстрований у місті Чернівці.

 

Відповідно до законодавства, такий тип закладу керується законом про державні лотереї в Україні.

 

Є там 18 моніторів. Режим роботи ми не встановлювали йому, тому що це - не заклад торгівлі. Судячи з цього, він може там працювати у цілодобовому режимі.

Депутат міськради і начальник відділу Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області Святослав Стельмащук повідомив, що зараз їхні фахівці перевіряють цільове використання ділянки на Небесної Сотні, 15. І вже бачать порушення. Бо ділянка надана в оренду для літнього кафе і літнього майданчика, а не для лотерей.

Заступник міського голови Сергій Васильчук запропонував 

надати ділянку в оренду на один рік без права розміщення гральних автоматів та лотерей.

Але Святослав Стельмащук зауважив, що нема ніякої гарантії, що Марія Прислупська відразу укладе договір оренди і платитиме за використання ділянки.  Тому запропонував приймати рішення про зміну орендаря після того, як Держгеокадастр завершить перевірку.

Зважаючи на це, міськрада зняла це питання з розгляду.

А міський голова Володимир Хомко наголосив, що проблему можна було б вирішити одним помахом руки, якби місцеві ради мали право давати дозвіл на розташування закладів з азартними іграми. Тоді їхню діяльність можна було б взагалі заборонити. А оскільки у місцевих органів влади таке право забрали, то чи розміщувати у Рівному "Лото-маркет" - вирішують у Чернівцях. 

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень