Чи справді в історичному центрі Рівного хочуть збудувати ще одну висотку, як каже Хомко

Про таку висотну будівлю міський голова Рівного Володимир Хомко повідомив на сесії міськради

За його словами, звести її хоче місцевий підприємець, власник газети «ОГО» та телеканалу «Рівне-1» Віктор Данилов. Він звернувся до влади за отриманням містобудівних умов та обмежень земельної ділянки.

Говорить Володимир Хомко:

Хоче побудувати будівлю, висота якої чи шість, чи сім поверхів між кафе «Ліптон» і прокуратурою впритул. Ну уявіть собі, куди на цю вулицю 16 Липня побудувати офісне приміщення, куди будуть приїжджати десятки автомобілів? Там ні стоянки, нічого.

 

Я безумовно відмовив. Я готовий дати таке, щоб вписалося у ті обриси, тобто було таке саме, як наприклад прокуратура чи щось інше, щоб була стоянка.

 

Якщо буде відповідати нормам – двома руками «за». І прикрасить вулицю. Але ту велику будівлю безумовно не дамо. Більше того: я її винесу на архітектурну раду і хай кожен архітектор скаже свою пропозицію по цій будівлі.

У свою чергу, Віктор Данилов каже, що не збирається і не збирався ніколи будувати там висотний будинок.

Ми шукаємо спосіб приступити до реконструкції там старого приміщення (воно з 2008 року належить Віктору Данилову, точніше його ТОВ-фірмі "Марк" - Ред.).

 

Тобто нам не раз і міська влада, і голова зокрема, двічі мені казав, що пора приступити до реконструкції цієї старої розвалюхи.

 

І архітектори вносять просто на містобудівні умови якісь варіанти проектів. Перший проект був шість поверхів - відмова, другий п’ять – відмова, третій і четвертий чотири поверхи – відмова. Тобто міська влада не дає містобудівних умов і обмежень.

У реконструйованому приміщенні Віктор Данилов збирався розташувати редакції:

У нас тиняється по задвірках телеканал «Рівне 1». То верхні два поверхи мала бути студія телеканалу і, власне, офіс його.

 

А на другий поверх планував переселити всі наші там медіа-структури.

 

Така була задумка. Але поки що це залишається у планах. Тому що в Рівному влада вороже ставиться до бізнесу і до представників преси, зокрема.

На запитання, що буде робити у зв’язку з тим, що отримав відмову в отриманні містобуівних умов та обмежень, Віктор Данилов відповідає так:

Шукаємо законний спосіб. А він один – отримати містобудівні умови і обмеження. Потім - зробити проект. А потім - вкладати інвестиції у рідне місто. Якщо нам не дають це робити – будемо вкладати інвестиції у сусіднє місто Луцьк. 

До речі, майже 10 соток землі на вулиці 16 Липня, 48, на якій розташована будівля, яку Віктор Данилов хоче реконструювати,

міська рада Рівного у жовтні 2014 року дозволила йому, точніше ТОВ-фірмі "Марк", викупити для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (для реконструкції нежитлових приміщень під офісний центр).

Ще 151 кв. метр землі за цією адресою фірмі "Марк"

надали в оренду на 25 років для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (для реконструкції нежитлових приміщень під офісний центр), без права забудови цієї ділянки.

Зауважимо, що, відповідно до Порядку надання містобудівних умов та обмежень, підставою для відмови у видачі містобудівних умов та обмежень є лише 

невідповідність  намірів  забудови земельної ділянки положенням відповідної містобудівної документації на місцевому рівні. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень