Чи справді приміщення у центрі Рівного продадуть менш, як за 7 тисяч доларів?

Викупити його хоче нинішній орендар

Підвал хочуть купити у цьому будинку

Про підвальне приміщення на вулиці Соборній, 106 навпроти торгового центру «Злата плаза», яке хоче викупити підприємець Юрій Хусейнович Мухомеджанов, сайт Радіо Трек писав у публікації  Хусейнович хоче купити приміщення у центрі Рівного

Після її виходу у соцмережі Фейсбук активіст Святослав Клічук написав:

Приміщення площею понад 200 метрів, у самому центрі, під колишнім КУЕМом (Клубом українсьокї елітарної молоді), підприємець купить за якихось 7 тис. доларів (якщо я правильно зрозумів статтю)? Хоча це і підвал, але, як на мене, дуже недорого.

Висновок про саме таку вартість приміщення Святослав Клічук зробив на підставі того, що, як говориться у проекті рішення міськради Рівного, Юрій Мухомеджанов здійснив у підвалі невід’ємних поліпшень на 50 тисяч гривень, що становить 28% відновної вартості приміщення. Отже, виходить, що вся вартість підвалу -178,6 тисячі гривень, а це - понад 6,6 тисячі доларів.

Інші користувачі Фейсбук навіть іронізували з такої ціни:

Дмитро СтрихарчукДмитро Стрихарчук дам 10 000 доларів за це ж приміщення...

Андрій ЖурбицькийАндрій Журбицький Може, ще є якісь підвали в центрі за стоковими цінами?

Zurab Kantariya Скинемся?

Сергій Хомік Класна і давня схема. Оренда, невід'ємне поліпшення, хабар, і за 7000$ купив. Всьо.

Втім, як пояснила Радіо Трек начальник міського управління комунальною власністю Наталія Поліщук, продаватимуть приміщення за більшою ціною. Її встановлюють на підставі закону про приватизацію невеликих державних підприємств, малу приватизацію, відповідно до методики,  затвердженої Кабміном. І вартість, обіцяє Наталія Поліщук, буде ринкова. Але спочатку потрібно, щоб міська рада прийняла позитивне рішення про приватизацію, а вона може його й не прийняти, залишивши підвал в оренді.

Як визначається ціна продажу приміщення, розповідає Наталія Поліщук:

Оголошується конкурс з відбору незалежних експертів, які будуть проводити оцінку. Після того експерт проводить експертну оцінку, яка є ринковою вартістю об’єкту приватизації. Після того цей звіт проходить рецензію в порядку, визначеному законом про оцінку майна, професійну оціночну діяльність. Після того по тій вартості відчужуватиметься об’єкт приватизації. Ця вартість буде відмінною від тої вартості в сторону збільшення, ніж є в проекті рішення.

До речі, за словами Наталії Поліщук, приміщення, яке хоче викупити Юрій Мухомеджанов, не таке й принадне, як видається декому. Щоб побачити його – радить звернутися до підприємця-орендаря. І додає:

Це підвальне приміщення, яке постійно підтоплюється водою. Він постійно її відкачує. Там проведена гідроізоляція. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень