Матюки у громадських місцях: чи штрафує за них поліція Рівного

Адже стаття 173 Кодексу України про адмінправопорушення передбачає за нецензурну лайку штраф

У патрульній поліції Рівного кажуть, що щоденно за мат у громадських місцях накладають 5-7 штрафів. Зазвичай, у таких випадках на порушника накладають кілька штрафів: за перебування у нетверезому стані, за розпивання спиртних напоїв у громадських місцях, приміром, на дитячих майданчиках тощо.

Детальніше розповідає речник патрульної поліції Рівного Оксана Юрченко:

Як правило, декілька складається адмінматеріалів. Бо рідко буває, що людина просто нецензурно висловлюється. У 99% це людина нетвереза. Переважно чоловіки. Хоча була й гучна історія з дівчатами, які спочатку не сплатили рахунок – близько 500 гривень, випили пляшку горілки, а потім почали бешкетувати. За ними побігли працівники цього закладу, попросили їх розрахуватися, то вони вже там нецензурно висловлювалися на адресу всіх.

За словами Оксани Юрченко, максимальний розмір штрафу за нецензурну лайку – 51 гривня. Тож сильно налякати така сума і, відповідно, зменшити кількість нецензурщини у громадських місцях не може.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень