Чи повернеться ще літнє тепло і якою буде цього року осінь: прогноз

Адже останні кілька днів погода була холодна і дощова

Львівський кліматолог Василь Троцюк каже, що похолодання й дощі в Західну Україну приніс циклон з Балкан. Але нині він вирушає на схід. Тож уже незабаром знову встановиться тепла погода. Таке тепло кліматолог пояснює тим, що цьогорічне літо було одним з найекстремальніших за температурою за останні 30 років. І дає свій прогноз:

Ще буде тепло. Літня температура ще протримається. Літня – це середньодобова понад +15 градусів. Вона протримається до 20-25 вересня. Потім піде середньодобова нижче +15.

 

Осінь буде така, що буде характерне раннє випадання снігу. І в жовтні. І в листопаді. Але перші сніги зійдуть. І заморозки будуть по півночі Рівненщини.

Заморозки варто очікувати вже в середині та наприкінці жовтня, а також у першій декаді листопада і після 15-го числа. Але ще, за прогнозом кліматолога, на нас чекає бабине літо. Воно має настати вже за кілька днів.

До речі, Василь Троцюк каже, що цьогорічна осінь не буде дощовою. Бо загалом цей рік – посушливий. І дощі падатимуть локально, тобто лише в окремих місцевостях. Але гриби, обіцяє, у лісі будуть.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень