Чи потрібно скасувати святкування 8 Березня: думки відомих рівнян

Cайт Радіо Трек провів опитування

Міський голова Рівного Володимир Хомко каже, що не збирається відмовлятися від свята і буде вітати дорогих йому жінок:

Немає роботи у тих, хто хоче скасувати це свято. Хоча є дуже багато чим зайнятися, щоб в державі було добре жити.

 

Думаю, що більшості жінок це свято подобається. І мені воно теж подобається. Навіть якщо на державному рівні скасують це свято, я у своїй сім'ї буду його святкувати і жінок, які мені дорогі, вітати.

Володимир Хомко

Голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко теж буде відзначати 8 Березня, бо так звикли близькі йому жінки:

Мама моя звикла відзначати 8 Березня все своє життя. Дружині, думаю, теж буде приємно якийсь додатковий раз отримати якісь квіти, можливо, якийсь подарунок. Так само і доньці моїй байдуже до всіх політичних забарвлень, просто є 8 Березня. Для мене це так само свято жіноцтва, весни, можливість додатковий раз привітати своїх коханих. Я ставлюся до цього позитивно. Та хай собі буде свято. Треба жінок вітати додатковий раз.

Олексій Муляренко

Заступник голови Рівненської облдержадміністрації Світлана Богатирчук-Кривко теж не вважає, що свято потрібно скасовувати:

Це ми вже з водою виплескуємо і дитину. 8 Березня все ж таки більше асоціюється з весною, пробудженням природи після зими, радістю. Ну а жінка – як асоціація з весною. Я проти скасування свята.

Світлана Богатирчук-Кривко ( фото Esfil TV/Есфіль ТВ)

Голова фракції Радикальної партії в Рівненській облраді, завідувач відділення педіатрії №2 Рівненської обласної дитячої лікарні Оксана Лозова - теж за те, щоб 8 Березня залишилося:

Може, я скажу трішки крамольно, бо вже з уст всіх звучить, що не треба це свято, що воно - неукраїнське. А я кажу так: свято повинно бути для жінки щодня, і треба щоб її родина, її колектив, її підлеглі робили це свято щодня. Свято  у моєму понятті – це не подарунки, а хороші стосунки, гарне ставлення, це співпраця, допомога тощо. Через те я за те, щоб, якщо є можливість, жінку привітали у цей день.

 

Тим паче, що це свято збігається з таким святом, як Шевченківські дні. І наприклад, у нас в закладі вже кілька років поспіль вони проводяться: святкується День народженя Шевченка і заодно вітання отримує жіночий колектив. А у медицині, де я працюю, 85% - це жінки. Політичний колектив – трішки ситуація інша. Але все одно у нас гендерної рівності намагаються дотримуватися.

 

Тож хай буде свято і хай буде вихідний. Для жінки вихідний - це необов’язково, щоб чоловік саме у  цей день помив посуд, бо він повинен допомагати жінці постійно, але вона цей день може присвятити собі. Хай вона це і зробить.

Оксана Лозова

Заступник голови Рівненської облради, член фракції «Свобода» Олексій Бучинський - проти святкування 8 Березня:

На мою думку, треба притримуватися українських традиційних свят. Я особисто шаную і  вітаю всіх жінок, всіх представниць прекрасної половини людства в День матері. Ми вже давно проводимо заходи у цей день, колись дарували квіти на майдані. Тому для мене це дуже близький день – День матері, українське традиційне свято.

 

А жінок однозначно треба шанувати і не тільки раз на рік, а завжди. Обов'язково потрібен такий день, коли ми шануємо жінок, але потрібно його святкувати у традиційно український манер, тобто на День матері, який відзначають у травні.  

Олексій Бучинський

Заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська цілком підтримує святкування 8 Березня, бо, пояснює, воно подобається людям:

Все, що подобається людям, робить їх щасливішими, радіснішими, оптимістичнішими, до чого вони звикли –  хай залишається. А ми бачимо по багатьох опитуваннях, що люди хочуть, щоб це свято залишилося. Ну, послухайте, найбільше зло в Україні знайшли – 8 Березня.  

 

Для когось дарувати жінкам квіти щотижня - це норма, а для когось потрібна оця подія. При чому тут якісь речі, пов’язані з політикою? Подобається людям – нехай святкують, мають привід для гарного настрою і подарунків коханим жінкам, дівчатам, мамам.

Галина Кульчинська ( фото Рівняни)

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень