Чи перейменують у Рівному вулицю Костромську: відповідь міського голови

Про перейменування її на Костопільську просять рівняни у петиції

Вона вже набрала понад 60 голосів з 300, необхідних для того, щоб петицію розглянула влада. Міський голова Рівного Володимир Хомко прохання про перейменування Костромської на Костопільську прокоментував так:

Так можна дійти до того, що й вулицю Лермонтова перейменувати, і вулицю Пушкіна, і так далі. Я вас запевняю, що Лермонтов нічого проти України не мав. Але навіть якщо б і мав, то ми будемо перейменовувати…

 

По-перше, петиція має прийти до мене. Вона ще не прийшла, не набрала більшість. Буде більшість – то відразу скажу, що я зроблю так опитування, як ми робили: по всіх квартирах під підпис, під прізвище.

За словами міського голови, опитування стосуватиметься мешканців вулиці Костромської. І додає, що російська Кострома ніякого відношення до агресії проти України не має. Хоча через війну Росії з Україною, дружбу Рівного з цим містом кілька років тому розірвали.

Нагадаємо, що два роки тому рідні загиблих в АТО просили перейменувати Костромську на вулицю Героїв АТО. Їм тодішній секретар міськради Олексій Муляренко обіцяв провести з цього приводу опитування. Однак, цього так і не зробили. І цього року вже секретар комісії з перейменування вулиць Юрій Фаєвський обіцяв порушити це питання після того, як розроблять проект мікрорайону на Костромській, де надали ділянки АТОвцям.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень