Чи можна заборонити виконання жаргонної музики у закладах Рівного?

Власників ресторанів та кафе зберуть на нараду через музичний репертуар у їх закладах

Заборонити виконання «блатняку», попси російських виконавців та жаргонної музики у громадських закладах та маршрутках Рівного не може ніхто. В Україні не передбачено ні органу, ні структури чи урядового рішення, які б контролювали репертуар вокалістів та музикантів. На численні скарги та звернення наших слухачів редакція Радіо Трек вирішила з’ясувати, як відфільтрувати музичний репертуар у закладах міста. І ось що з цього приводу нам повідомили в обласному управлінні культури, говорить заступник начальника управління Світлана Хом`як:

 

- На законодавчому рівні не передбачено контролювати репертуар музикантів. Відповідають за це керівники закладів, у яких вони грають. Може, я не знаю, може, ще якісь компетентні органи за чимось слідкують. Колись було таке об’єднання музичних ансамблів, але воно вже років 15 як ліквідоване.

 

Таким чином виходить, що впливати на цю ситуацію можна лише через власників закладів. Разом з тим в міське управління торгівлі жодної скарги на репертуар музик не надходило. Та все ж цікавість Радіо Трек з цього приводу спонукала до активних дій і міське управління торгівлі і там готові приймати такі нарікання у письмовій формі. Більше того, управління торгівлі зініціює зустріч з представниками ресторанних закладів міста, говорить заступник начальника Валентина Кухарець:

 

 

- Вперше ви озвучуєте це питання. Письмової, навіть в усній формі жодної скарги я ще не чула. Кудись же треба поскаржитись, враховуючи, що їх роботу координуємо ми, то скаржитися можна, і ми будемо проводити профілактичну роботу. Можливо, варто комусь написати, щоб був такий перший сигнал, можливо, ми навіть нараду проведемо. Якщо на законодавчому рівні це передбачено, тоді легше, можна це відслідковувати по закладах. А якщо це не передбачено нічим, то тоді вже апелювати просто до свідомості.    

 

Та все ж більш дієвим у цьому випадку було б відповідне рішення виконкому чи ради, як от із забороною феєрверків чи продажем російських товарів. Та поки такого рішення міська влада не винесла.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень