Чи можна проводити над собою експерименти з голодування: думка рівненського лікаря

Адже дехто з відомих рівнян практикує перед Великоднем дво- і навіть тритижневе голодування

Завідувач терапевтичного відділення міської лікарні Рівного Зінаїда Варварук розповіла, що голодування буває сухе, коли людина не п’є води і не їсть, і є голодування з вживанням рідини. Без їжі людина може жити до двох місяців, а без рідини навряд чи проживе більше двох тижнів.

Голодування використовують як нетрадиційний метод лікування, і воно дає гарні результати, якщо проводиться правильно, тобто людина п’є достатню кількість рідини. А її треба вживати 30-50 мл на 1 кг маси тіла протягом доби. Краще пити 50 мл, але стежити, щоб не було набряків. Також обов’язково треба 2-4 години гуляти на свіжому повітрі.

Зінаїда Варварук каже, що зазвичай люди переносять голодування добре, але краще це робити під наглядом лікаря:

Треба робити це не самому, а все-таки під наглядом лікаря. Тому що треба контролювати рівень глюкози в крові, і рівень речовин, який відповідає за очищення організму, тобто ниркових показників: сечовини, креатиніну і електролітів. Тому що, якщо відбувається сильний метаболізм, розпадається багато жирових тканин, то може бути так званий кетоацидоз. І це небезпечно для людини. Також треба контролювати рівень глюкози. Бо якщо  цукор нижче 3-2,5 – це вже створює загрозу для життя.

За словами Зінаїди Варварук, при голодуванні бажано кожні 5 днів здавати аналізи. І практикувати відмову від їжі лікар рекомендує лише здоровим людям. Хоча каже, що є публікації нетрадиційної медицини про те, що якщо людина голодує більше 20 днів, то організм так очищається, що знищує навіть онкоклітини.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень