Чи можна купатись на Басовому Куті

Купальний сезон тут зазвичай відкривають 15 травня

Перед початком сезону,  а саме на початку травня, міський лабораторний центр перевіряв воду у озері, що на Басовому Куті. Лаборанти вивчали воду на наявність у ній збудників різних інфекцій, кишкової палички в тому числі. Про результати досліджень повідомив санітарний лікар із комунальної гігієни Микола Лук’янов:

Як показали дослідження, зроблені на початку травня, вода в основному відповідає чинним санітарним вимогам та нормам. Дещо незначні були перевищення лактозопозитивних кишкових паличок на початку входу в Басів Кут річки Устя. Інші показники не значно перевищували санітарні вимоги.

Фахівець зазначив, що воду в озері перевірятимуть постійно, особливо, коли почнуться «масові купання». Поки ж, за словами Миколи Лук’янова, ані температура повітря, ані температура води цьому не сприяє.

Між тим, 15 травня офіційно розпочався купальний сезон. Усі водойми області готові до експлуатації, повідомив рівненським ЗМІ начальник аварійно-рятувальної служби Анатолій Якимчук. За його словами, дно озера на Басовому Куті очищене від скла і каміння. Однак купатись Якимчук, так само як і Лук’янчук, не радить. Через холодну погоду.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень