Чи порушує авторське право фотографування дітей у Палаці дітей і молоді Рівного?

Ми запитали про це у фахівця з питань інтелектуальної власності

На те, що батькам у Палаці дітей та молоді забороняють під час концерту фотографувати власних дітей, поскаржилася рівнянка Ліана Диновська. Сайт Радіо Трек писав про це у публікації Порушення закону? У Палаці дітей та молоді Рівного забороняють робити фото

Чи справді фотографування батьками власної дитини під час концерту на сцені дитячого закладу порушує авторське право? Ми задали це запитання фахівцю з питань інтелектуальної власності. 

Говорить патентний повірений України Юрій Трачук:

Якщо батькам забороняють просто під час виступу фотографувати їхніх дітей, то це, без сумніву, не має правових підстав. Не можна обмежити фотографування їхніх дітей, просто посилаючись на наявність авторського права, оскільки діти в цьому випадку - теж актори і теж є носіями авторського права.

 

Якби були підписані якісь модельні релізи перед цим (модельний реліз - це документ, що дає право фотографу використовувати отримані фотографії з фотосесії з конкретною моделлю за своїм розсудом  - ред.), формуляри, які вносили обмеження на фотографування, то тоді вони могли мати місце. Але якщо таких документів не було, то фактично не було трудових відносин. А їх, без сумніву, не було між дітьми і Палацом.

 

То за таких обставин суб’єктом авторського права є учасники творчого процесу. Це діти і  художній керівник. Вони разом володіють авторським правом. І помилка вважати, що діти - не є суб’єктами авторського права. А оскільки вони є такими суб’єктами, то батьки, оскільки діти неповнолітні, використовують це право від імені власних дітей. І навіть з такої точки зору обмеження на фотографування - неправомірне. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень