Чи можливо у Рівному встановити індивідуальне опалення

«Експеримент» уже другий рік триває в одній із багатоповерхівок

У Рівному мешканці багатоповерхівки хочуть облаштувати індивідуальне опалення.

Йдеться про будинок на вулиці Соломії Крушельницької, 62-А. Там 50 квартир, 7 із них уже мають котли, ще частина – проти такої ініціативи, бо маю централізоване тепло.  

Розібратися у ситуації має спеціально створена депутатська комісія на чолі з Романом Петролюком.

Колізія у тому, що за законом індивідуальне опалення у будинку можливе лише у разі абсолютної згоди усіх мешканців, а от положення ОСББ дещо цьому суперечить, говорить Роман Петролюк:

- Є суперечність: закон 100%-ву згоду всіх мешканців, а статут ОСББ 75% дозволяє приймати за ціле. Ми заручники ситуації, згоди не буде. Моя модель – це реконструкція водопроводу і ми їм розв’яжемо руки і вони можуть встановлювати хто хоче. А хто не хоче – тут питання в іншому уже, хай шукають спільну згоду.

Тобто, як варіант депутати можуть запропонувати лише реконструкцію системи водопостачання, що необхідна при встановленні котлів - за умови співфінансування з мешканцями.

Інакше, кажуть члени комісії, з вимогою щодо індивідуального опалення до депутатів прийдуть інші жителі Рівного.

Аби з’ясувати більше, депутати поїхали безпосередньо до мешканців Соломії Крушельницької.

Нагадаємо, до облаштування індивідуального опалення мешканці ОСББ «Соломія-1» готувалися ще торік.

За 200 тисяч вони провели реконструкцію системи газопостачання за допомогою міської програми співфінансування 70 на 30. Однак продовжити роботи не можуть, бо міська рада внесла зміни і більше не фінансує цю програму.  

Тим часом, мешканці будинку звинувачують голову ОСББ Миколу Співака у розтраті 200 тисяч гривень. Він у відчаї кілька разів приходив на сесію Рівнеради з проханням до депутатів знайти вирішення у цій ситуації. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень