Чи можливо у Рівному перейти на автономне опалення

Рівнянка зареєструвала на сайті міської ради петицію з приводу масового переходу на автономне опалення

Рівне може платити за тепло щонайменше у три рази менше. Принаймні так стверджує рівнянка Людмила Макєєва, яка зареєструвала на сайті міської ради петицію щодо сприяння містянам у переході на автономне опалення.

Людмила вірить, що цілком реально скористатися досвідом Ужгорода, де місцева влада, нібито, виділила кошти на реконструкцію та зведення автономних котелень, завдяки чому у місті нині, начебто, платять за опалення домівок у рази менше, ніж в цілому по Україні.

Я хочу перейти усім містом на "авотномку", як це зробили в Ужгороді. там міська влада допомогла один раз людям, і тепер усім добре. А ми, виходить так, що платимо державні гроші (ред. - субсудії) у приватну компанію, бо у нас найдорожче тепло майже по всій Україні. Хомко вважає, що усе це незаконно. А пану Коропецькому, я так зрозуміла, байдуже, - каже Людмила Макєєва.  

Для підтримки петиції Людмили Макєєвої необхідно зібрати 300 підписів, і їх збір триватиме на сайті міської ради до 14 січня.

Ми вирішили поцікавитися, наскільки реально перевести Рівне на автономне опалення у директора «Рівнетеплоенерго» Степана Коропецького. За його словами, поки у місті відома тільки практика, коли від централізованого опалення відмовлялися цілим будинком:

Тільки будинком. Будинком - немає проблем взагалі. І дехто переходить на таке опалення. Не дуже багато, але кожного року два-три будинки. Є закон, і я не знаю чи міська рада Рівного має право приймати якесь рішення. Якщо прийматиме рішення, ми будемо його виконувати, - каже Степан Коропецький.  

До слова, питання оплати вартості спожитого тепла стає для багатьох дедалі актуальнішим, адже чимало рівнян отримали рахунки на суму у більш як 2 тисячі гривень.

Утім, у січні наступного року рівняни у будинках без лічильників платитимуть трохи менше.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень