Кому відійдуть будинки Рівного? Кого міська влада призначає замість ЖЕКів

За словами активістів, переможцями конкурсу можуть бути потрібні "КОМУСЬ" фірми

Конкурс розподілу багатоквартирних будинків міста між приватними компаніями-управителями міська рада проводить без відома людей. Про це сьогодні говорили представники громадських організацій на прес-конференції «Прозора комуналка». Покликали також депутатів міської ради, але з них прийшов тільки Святослав Євтушенко. Експерт у сфері ЖКГ Сергій Пінчук вважає, що перехід управління житловими масивами від ЖКГ в руки приватних компаній не обходиться без корупції.

В мене виникають суттєві підозри, що міська влада насправді хоче провести не відкритий прозорий конкурс. Може бути такий варіант, що міська влада зробить все для того, щоб переможцями стали потрібні комусь фірми.

Будинкам, які не належать до ОСББ призначатиме управителя конкурсна комісія. Хто саме прийде  на місце ЖЕКу - мешканці не знатимуть. Між тим, новий управитель встановить новий розмір оплати за свої послуги – це може стати для рівнян сюрпризом. Крім того, Сергій Пінчук також додав, що вже є проект рішення виконкому про підвищення цін на послуги ЖКП.

Постає питання: навіщо підвищувати комунальні послуги ЖКГ, якщо невдовзі вони не обслуговуватимуть будинки? Експерт дає відповідь: щоб узаконити підвищення цін на послуги приватними компаніями.

Міський голова Рівного Володимир Хомко каже, що дав щонайменше чотири інтерв’ю з цього приводу.

Якщо громада не створила ОСББ, то ми зобов’язані призначити управлінську компанію. При цьому громада може хоч завтра переобрати управителя або створити ОСББ.

Місто не буде приймати участь в управлінні будинків. Причому люди можуть обирати компанію, яка надає найякісніші послуги за найнижчою ціною. Це вигідно для самих будинків. 

Така практика вже давно діє в Європі, каже Володимир Хомко. Всього управлінських компаній буде 8. Це має створити максимально жорстке конкурентне середовище, аби ціна на послуги падала, а якість підіймалась.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень