Чотири тисячі рівнян можуть стати безхатченками?

Рівне, як і інші міста України, може чекати соціальний вибух – через неприватизоване житло

На сьогодні за даними міського управління ЖКГ у Рівному налічується 3700 неприватизованих квартир і, згідно з постановою Кабінету Міністрів, це житло має бути виявленим і поставленим на баланс міста, – розповів фахівець у сфері ЖКГ, керівник «Агенції суспільного розвитку» Сергій Пінчук.

Міста мають виявляти квартири, які досі є неприватизованими. І ці квартири ставити на баланс і оформляти, як власність міста. Після цього люди вже не зможуть їх приватизувати. А це означає, що мешканці тих квартир, які будуть неприватизовані, крім того, що вони будуть сплачувати комунальні послуги, змушені будуть платити вартість оренди квартири. Субсидії на це не даватимуть.  

За словами Пінчука, вартість цієї оренди буде ринковою і недешевою. Самі міста не зможуть її визначати, адже ставку обрахування орендної плати визначатиме уряд.

Процес виявлення та передачі на баланс міста неприватизованих квартир ось-ось розпочнеться і триватиме лише два місяці. Тобто власникам неприватизованого житла потрібно поспішити, аби встигнути його приватизувати. Часто цей процес доволі тривалий (через необхідність пошуку документів в архіві), а подекуди і вартісний (через необхідність отримання юридичних консультацій). Та все ж реальний.

До слова, Сергій Пінчук спростовує поширену думку, що досі не приватизували житло незаможні чи соціально вразливі верстви населення. Каже, у людей різні життєві ситуації і часто з цієї проблемою стикаються доволі успішні та забезпечені громадяни, що не змогли вчасно здійснити приватизацію через, до прикладу, майнові претензії родичів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень