Це не фейк: келар Філарет провів обряд чорної магії у Києво-Печерській Лаврі на могилі Володимира (ФОТО/ВІДЕО)

Зробив це священнослужитель

Представники Московської церкви здійснили обряд чорної магії у Лаврі на могилі митрополита Володимира. Принаймні так виглядає побачена картина, яка потрапила на відео.

Це сталося у день святкування Різдва за юліанським календарем, коли в Успенському соборі Києво-Печерської лаври відслужив різдвяну службу предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній. Про це повідомив відомий богослов, доктор філософських наук, архімандрит Кирило Говорун. Зокрема, на своїй сторінці у Фейсбуці він написав таке:

- Два білих клобуки було спалено на могилі митрополита Володимира в Лаврі в день, коли там різдвяну службу звершив митрополит Епіфаній.

 

З релігієзнавчої точки зору це локалізація культу вуду, коли через артефакти, що належать або символізують конкретних людей, цим людям хочуть у магічний засіб заподіяти зло. Ймовірно малися на увазі митрополити Симеон та Олександр, які перейшли з УПЦ до ПЦУ.

 

Поганський обряд у Лаврі - своєрідна чорна меса - це частина більш широкого явища. Саме апеляцією до магічної свідомості священноначалля УПЦ хоче зупинити перехід своїх кліриків до ПЦУ.

 

З цією метою воно масово і автоматично позбавляє сану всіх, хто туди переходить. Я довго не міг собі пояснити, навіщо їм така неадекватна канонічна міра.

 

А тепер, після спалення клобуків у Лаврі, зрозумів, що позбавлення сану - це така собі «бойова магія», а канони та саме християнство тут ні до чого.

Клобук — це такий спеціальний головний убір, який зазвичай носять митрополити

Що це за чортівня?

Подія, яка відбулася у Лаврі, не має жодного стосунку до православної віри, це щось містичне. Кажуть, що у Лаврі багато людей просто щиро вірять, а реально практикують всілякі забобони, типу «обряди» і таке інше. Очолює цю групу Павло (Лебідь), він же – Паша (Мерседес), пише lb.ua.

Кажуть, коли на могилі залишають якісь предмети, це щось на кшталт «зурочення».

 

Типу «зжити людину зі світу».

Коли про знахідку стало відомо Павлу (Лебедю), він, за словами свідків (а їх було чимало), перелякався, бо одразу взяв це на свій рахунок. Мовляв, хтось з близького кола хоче його знищити.

Один клобук – для Павла, а другий – кому?

«Робочих» версій багато. Одна із них повʼязана з відомим розписом на верхній галереї Успенського Собору. Там внизу – Павло (Лебідь) і чинний Митрополит Онуфрій, над ними – покійний Володимир (Сабодан).

Володимир вже упокоївся, а тут у нього на могилі

знайшли два білих клобуки. Це ніби аналогія з двома чинними митрополитами — Онуфрієм і Лебедем.

Фахівці кажуть, що клобук – це річ, яку не можна на кожному розі купити. Тим більше неможливо уявити, що хтось чужий вночі залишить його на могилі в Нижній Лаврі. Тобто, це хтось «свій», умовний «таємний прихильник ПЦУ», «нагадив». А оскільки сам Павло в «зурочення» і подібну муть дуже вірить, він і перелякався.

Хто спалив клобуки на могилі?

Згідно з правилами чорної магії, «подарунок» не можна переміщувати, а необхідно знищити саме на місці, де знайшли. Саме тому лаврському келарю Філарету було доручено облити знахідку паливною сумішшю і підпалити. Попередньо відомо, що доручення дав Паша Мерседес.

На відео чути голоси ще двох співучасників (можливо, один із них – автор зйомки). Один говорить Філарету «обережно», інший - «бороду не спали».

Що каже закон про обряди на могилах?

Дії келарія Філарета підпадають під статтю Кримінального кодексу про вандалізм та знущання з місця поховання. Ймовірно, цю справу тепер мають взяти на розгляд правоохоронці.

Джерело: lb.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень