Чорна п'ятниця в Україні почалась достроково: що потрібно знати, щоб вдало пошопитися

Адже далеко не всім знижкам можна вірити

Традиційно Чорна п'ятниця припадає на останню п'ятницю листопада і подовжується на вихідні.

Цього року карантинні обмеження наклали свій відбиток на головний розпродаж року, розповіла Gazeta.ua маркетологиня Олена Бучинська.

Ще тиждень тому ми вірили, що через пандемію шопінг буде проходити виключно в інтернеті. Про це заявила частина великих компаній. Однак вчора-позавчора через соціальні мережі почали поширювати велику кількість реклами, що в найбільших торгових центрах все ж таки будуть розпродажі 27 листопада.

 

Люди зголодніли за реальними враженнями. Зважаючи на карантин вихідного дня, всі продавці ставлять на те, що найближча п'ятниця стане шаленим святом шопінгу, - каже Олена Бучинська.

Карантин "вихідного дня" сильно зменшить прибутки брендів, прогнозують експерти.

Кожен магазин вирішує цю проблему по-своєму: одні розтягують "чорну п'ятницю" на весь тиждень і пропонують знижки вже з понеділка, переносять розпродажі на інші дні, проводять "репетиції" Чорної п'ятниці.

 

Підприємці потерпають через те, що втратили вихідні. Побоюються, що і на Чорну п'ятницю можуть ввести якісь обмеження. Тому перестраховуються, - зазначає маркетолог.

Експертка наголосила, що очікувати великі знижки цього року не варто.

Бізнес втрачає прибуток на вихідних і не буде працювати у збиток.

На батьківщині Чорної п'ятниці, у США, знижки 80-90% - це нормальні розпродажі. В Україні понад 70% взагалі не анонсується. Середній показник - 40-50%. Минулого року я проводила дослідження: більшість магазинів анонсували знижки 50-70%. По факту лише Zara дала 50%, як і обіцяла. Але було багато нарікань від покупців із приводу розмірів, якості, браку. Решта магазинів пропонували знижки 20-30%, акції "1+1=3", - додала Олена Бучинська.

За словами експертки, не всім знижкам можна вірити. Щоб заманити людину на розпродаж, магазини користуються певними прийомами.

Згідно з дослідженнями, українці в середньому планують витратити під час Чорної п'ятниці $140-150.

Найпопулярніші товари - одяг та взуття. На третьому місці - техніка. Дуже активна категорія - це молоді мами, які купують дитячі товари. Замикають п'ятірку косметичні засоби і парфуми. Цього року приєдналася ще одна категорія - товари для хобі. Через локдаун велика кількість людей знайшла собі нові захоплення. Тому будуть популярними матеріали для живопису, вишивки тощо, - говорить Олена Бучинська.

Найменший прибуток отримає туристичний сектор.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень