Чому загинули 11 тисяч рибин на Рівненщині?

Спеціалісти зазначили, що такий мор в області вперше

Фото "03656.com.ua"

Смертельною пасткою для риби стало водосховище поблизу селища Млинів, що на Дубенщині. Нагадаємо, що кілька днів тому там виявили масштабний мор риби – майже 11 тисяч тварин загинули.

В Обласній екологічній інспекції сказали, що причина тому – брак кисню у воді.

Фото "03656.com.ua"

Озеро мали почистити ще 20 років тому, розповідає головний спеціаліст Держекоінспекції на Рівненщині Ярослав Стасюк:

Риба у водосховищі загинула через брак кисню, який виник унаслідок різкого перепаду температур. Водоймі вже 70 років, однак термін її використання 50. Після цього його треба спустити та почистити від водорслей та мулу.

Фото "03656.com.ua"

За це мають взятися органи місцевого самоврядування, каже спеціаліст. Однак цього не зробили й водойму заполонили водорослі, які забирають кисень. Воду все ж взяли на аналіз, але, як зазначає Ярослав Стасюк, це лише доведе факт бідності озерної води на кисень.

Фото "03656.com.ua"

Зазначимо також, що смерть риби завдала державі значних збитків, адже для порівняння лише одна щука, яких внаслідок мору загинуло понад п’ять тисяч, коштує майже 350 гривень.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Теги: мор риби
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень