Чому у Зарічному отруїлися лише першокласники - пояснення обласного лабораторного центру

Те, що у яйцях, які їли школярі, знайшли сальмонелу – назвали щасливою випадковістю

Нагадаємо, що минулого тижня з отруєнням після обіду у шкільній їдальні потрапили до лікарні першокласники з смт Зарічне. Вже у понеділок кількість хворих зросла до 18. А фахівці обласного лабораторного центру виявили у яйцях, які давали дітям у їдальні, сальмонелу. Втім, цієї ж бактерії не було у сирих яйцях.

Керівник обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я Роман Сафонов каже, що те, що його підлеглі виявили сальмонелу у вареному яйці – щаслива випадковість. Адже решта партії яєць не була уражена бактерією:

Говорить Роман Сафонов

Із загальної партії яєць - 600 - була заражена невелика кількість: менше 20. Це означає 3%. А загальні залишки продукції, які залишилися, це був мізер старих яєць – лоток. Тому і вірогідність була досить мала.  

Для таких надзвичайних ситуацій на харчоблоках передбачаються добові проби. І саме у цій добовій пробі  в єдиному вареному яйці і була виявлена сальмонела.  

Інакше кажучи, єдиний лоток яєць, який був з сальмонелою, дістався першокласникам. Тому й не захворіла решта школярів.

Роман Сафонов причиною того, що діти у Зарічному захворіли, називає недопрацювання Тернопільської птахофабрики. За його словами, представники цього підприємства виступають зараз у ЗМІ, запевняючи, що це не вони постачали яйця у школу в Зарічному. Тож, звідки насправді продукцію постачали - мала б з'ясувати поліція. Окрім цього, винні у захворюванні дітей і працівники їдальні, які не доварили яйця.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень