Чому рівненські батьки обирають для своїх дітей програму «Інтелект України»

Попри доволі недешеву вартість посібників для навчання

На успіх програми вказує бажання батьків, аби їхні діти-школярі навчалися саме за цим науково-педагогічним проектом.

За словами начальника обласного управління освіти Григорія Таргонського, збільшення кількості класів, що навчають за системою «Інтелект України» пов’язане з так би мовити переважанням попиту на навчання у таких класах над пропозицією. Як каже пан Таргонський, до управління звертаються батьки, які хочуть, щоб їхні діти відвідувати такі класи, тож їхня кількість і зростає.

З нового навчального року на Рівненщині шкіл, де запроваджується «Інтелект України», буде вже 28.

Нині на Рівненщині у дев’ятнадцяти школах ведеться навчання за системою «Інтелект України». З нового навчального року подібні класи розпочинають роботу у навчальних закладах Дубровиці, Квасилова, Оржева, Шпанова, Радивилова та Острога.

Тож в Рівненському інституті післядипломної освіти проходять курси підвищення кваліфікації для вчителів Львівської, Волинської, Рівненської областей, що навчатимуть школярів за цією програмою.

Успіх навчання за цією системою залежить від взаємодії вчителя, школярів та батьків

– розповідає  вчитель 4-го класу Спш № 15 м. Рівне, яка навчає діток за проектом «Інтелект України», Вікторія Тишина.

Як розповіла педагог, програма враховує вікові та індивідуальні особливості кожної дитини, психосоматичні особливості. Так, у першому класі навчання проходить виключно у формі гри, під час уроку є три фізкульт- та релаксаційні перерви – все це під сучасний музичний супровід та з героями сучасних мультфільмів, казок, аби навчання було цікавим.

Навчання за проектом «Інтелект України» розвиває у школярів вміння висловлювати свої думки.

Вікторія Тишина відзначає потужний патріотичний компонент.

Кожен урок її учні завершують українською піснею.

Відзначає педагог і появу з 2-го класу такого предмету як «Еврика», під час якого учні розвивають творчі, винахідницькі здібності, кмітливість, працюють над рішенням складних задач.

Водночас, навчання в рамках проекту передбачає і дозовану роботу з комп’ютером.

А як зазначено на сайті науково-педагогічного проекту, його сутність полягає не в насиченні дитини поглибленими знаннями, а у набутті нею, перш за все, необхідних навичок роботи з інформацією, аналізу, гнучкого творчого мислення, самоконтролю та самооцінки, швидких реакцій. Програма розроблялася таким чином, щоб не лише зберегти, а й збільшити інтерес школярів до навчання.

Завдяки міжпредметним зв'язкам, засобам наочності та відео матеріалам, об'єкт вивчення стає більш зрозумілим та цікавим.

Для прикладу, якщо на уроці "Читання" діти вивчали оповідання про соловейка, то на уроці "Я і Україна" вони дізнаються про класову та видову приналежність цього птаха, спосіб життя, проглядають відео фрагмент з соловейком, чують його спів.

Зауважимо, що навчання у таких класах потребує додаткових фінансових вкладень від батьків –

комплект зошитів, наочного матеріалу для одного учня на місяць становить 195 гривень.

Проте, це не зменшує кількості батьків, які хочуть, аби їхній школяр навчався саме за цією програмою. Тим більше, що вона передбачає поширення і на середню та старшу школу.

Тож, вочевидь, батьки, що прагнуть відійти від стандартів ще досі багато в чому радянської освіти в Україні, і шукають своїм дітям альтернативу.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень