Чому принцеса Діана відмовилася від підборів на весіллі (ІСТОРІЯ ТУФЕЛЬ)

Кажуть, що туфельки мають свій секрет

Вінчальні туфельки Діани залишися практично непоміченим, адже сховалися під багатошаровою сукнею. Історію цього взуття днями опублікували Vogue.ua.

Весілля принцеси Діани й принца Чарльза відбулося 29 липня 1981 року в соборі святого Павла в Лондоні. Відтоді весільний образ леді Ді став одним з найобговорюваніших у всьому світі: пишна сукня із шовкової тафти, подібна до кремового торта, ніжні мережива, ручна вишивка, десять тисяч перлин і 8-метровий шлейф. Але наразі про взуття.

Vogue.ua пише, що напередодні свого весілля принцеса Діана звернулася до кількох нішевих дизайнерів того часу, маловідомих широкому загалу, але високо шанованих серед успішних людей. Це були Девід та Елізабет Емануель, які, окрім дизайну весільних суконь для леді Ді, також розробляли взуття й аксесуари.

Саме вони розробили дизайн взуття. Туфлі вручну виготовив Клайв Шілтон, майстер взуття Made in England.

Взуття виготовлене із шовкового атласу, розшите 542 блискітками й 132 перлинами. У центрі взуття красується серце, обрамлене ніжним мереживом й вишивкою. Туфлі Lady Diana були одою романтиці — всередині туфель майстер вишив на згадку про новий королівський союз ініціали D і C, переплетені у формі серця.

На особливе прохання принцеси Уельської її весільні туфлі мали дуже низькі підбори.

Леді Ді й без підборів була зростом врівень своєму майбутньому чоловікові. Зріст Діани 178 см. Вона вирішила обійтися без підборів, аби не бентежити принца Чарльза в такий відповідальний і важливий день. Цей невеликий жест передавав всю ніжність і любов Діани до свого чоловіка.

До слова, дизайнер взуття розповідав, що це була найважча його робота. На створення ідеального, казкового взуття пішло 6 місяців.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень