І не дають, і не беруть: чому Рівненщина майже не заробляє на оренді сільськогосподарської землі

А інші області мають від цього непогані доходи

Так, приміром, за останні чотири роки у Дубровицькому районі не було проведено жодного аукціону з продажу права оренди сільськогосподарської землі. А продавати такі ділянки не дозволяє закон.

Голова земельної комісії Рівненської обласної ради, заступник голови Рівненської облдержадміністрації Світлана Богатирчук-Кривко називає кілька причин небажання підприємців орендувати сільськогосподарські землі. 

Говорить Світлана Богатирчук-Кривко:

Якщо в інших областях, зокрема, південних – Одеській, Херсонській, конкуренція за те, щоб виграти аукціон на право оренди, то у нас в області дуже багато земельних ділянок, які вже сформовано, проведена їхня нормативна грошова оцінка, й оголошуються торги (аукціон), однак ніхто не бере участі.

 

Тому що орендна плата є досить такою складною, щоб її оплачувати, грунти не зовсім привабливі. І наші підприємці з пересторогою ставляться, не беруть участь в аукціонах.

 

Тобто черги на отримання земельних ділянок в оренду, особливо у  північних районах, немає.

Не сприяють у наданні земель в оренду і органи влади на місцях. Так, за словами Богатирчук-Кривко, районні ради на рівненському Поліссі не затверджують нормативну грошову оцінку ділянок, бо вважають, що ці землі беруть не для сільськогосподарських потреб, а для видобутку бурштину. А без погодження нормативної грошової оцінки райрадою Головне управління Держгеокадастру не має права взагалі виставляти такі ділянки на торги. 

А ось через те, що Рівненщина мало здає в оренду сільськогосподарської землі, потерпають учасники АТО. Чому - у публікації Учасникам АТО на Рівненщини відмовляють у безплатному отриманні у власність землі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень