Елітний приватний будинок престарілих на Рівненщині збудує екс-депутат міськради

Рівненська фірма «Рівнеміськбуд» викупила у Гощі приміщення колишнього райкому партії, щоб створити тут елітний пансіонат для людей літнього віку

Як розповів селищний голова Гощі Микола Панчук, колишній райком - це чотириповерхове приміщення з підвалом. 27 років воно стояло закинутим довгобудом, хоча й мало приватного власника, який викупив його ще наприкінці існування СРСР.

Воно створювало проблеми: бо тут травмувалися діти, селилися безпритульні.

Два роки тому Микола Панчук знайшов власника приміщення і домовився, що він за невелику суму це приміщення продасть у  комунальну власність громади. Однак депутати селищної ради Гощі не підтримали цього. Тож попередній власник продав приміщення «Рівнеміськбуду». А представники цієї фірми нещодавно прийшли до влади Гощі з ідеєю збудувати зі старого райкому елітний пансіонат для людей літнього віку. Мовляв, такий бізнес має успіх у Європі.

Детальніше розповідає Микола Панчук:

 Ідея у нього виникла, казав: він має друга в Європі, який займається таким бізнесом досить вдало. Ідея йому сподобалася. Тож він каже: я спробую це здійснити у Гощі.

 

Поки це лише ідея. Як вона далі буде втілюватися побачимо, бо ще треба виготовляти документацію, розробляти проект, робити відведення землі. Тобто ще довга процедура.

 

Але те, що людина приїхала, прибирає те, що стільки років не було прибрано. І планує загороджувати, щоб там не ходили діти, не травмувалися, це вже дуже класно.

За словами Миколи Панчука, раз інвестор хоче вкласти кошти у цей довгобуд, значить очікує, що ця ідея йому окупиться. Також селищний голова запевняє, що приміщення, за висновками групи інженерів, яка його обстежувала, у дуже хорошому стані. Адже, пояснює, у СРСР колись так не крали, як нині.

Інвестор, директор фірми “Рівнеміськбуд», екс-депутат міськради Рівного Станіслав Рязанов розповів:

Це буде приватний будинок престарілих середнього рівня і навіть вище. Бо бомжарень у нас вистачає.

 

У мене, наприклад, зараз проблема: тітка втратила пам'ять, не впізнає мене. Я б її здав у нормальні руки, знаючи, що там середній чи високий рівень умов. І готовий платити за це гроші: 15 тисяч у місяць чи скільки це там коштує. Але у нас майже нема таких закладів середнього рівня.

 

Я їздив дивитися у Львівську область будинок престарілих. Там клас нижчий. А треба зробити заклад преміум плюс, тобто вище середнього рівня.

За словами Станіслава Рязанова, у будинку престарілих буде кожен поверх зручним для літніх людей - весь в одному рівні, без порогів, з двома ліфтами. Тут влаштують зимовий сад всередині квадрату, утвореного приміщенням (в СРСР планували, що там райкомівці будуть автомобілі ставити), у підвалі розташують ванни. У будинку престарілих також збудують два басейни: великий і маленький.

Станіслав Рязанов пояснює:

Інакше кажучи, це буде чотиризірковий готель, де кожен пенсіонер матиме свою доглядальницю.

 

Вкласти у це доведеться орієнтовно 5-6 мільйонів доларів з урахуванням обладнання. І гроші мають окупитися за якийсь час.

 

Щодо термінів будівництва поки сказати нічого не можу. Все залежатиме від того, за скільки часу вдасться оформити документи на будівництво.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень