Чому лижний відпочинок у «Бармаковелі» протизаконний?

Виявляється, зимовий відпочинок рівнян завдає екологічної шкоди нещодавно вподобаній місцині

У Рівному знайшли нове місця для активного відпочинку. Вже впродовж місяця люди проводять свої вікенди у Бармаках і діляться радісними фотографіями звідти.

Утім, виявляється, ситуація не така вже й радісна. Лижники, а також їхні автомобілі, можуть завдавати екологічну шкоду.

Адже там ще з 1983-го року - заповідне урочище. І як каже голова Великожитинської сільради Людмила Хома, кілька років тому місцевій владі довелося відповідати у суді - через завдання шкоди заказнику велосипедистами та мотоциклістами:

 

- У 2010-2011 році за позовом екологічної інспекції Рівненської області в господарському суді перебувала справа по стягненню з Великожитинської сільської ради штрафних санкцій у розмірі 120 тисяч – за порушення покриву заповідного урочища «Бармаківський». Цей покрив був порушений саме велосипедистами та мотоциклістами, які розважалися на території заповідного урочища. Через що для нас – для Великожитинської сільської ради – це дуже серйозне питання. І публікації у Фейсбуці, типу, як там гарно, як там класно і як там можна розважатися, - то це  просто нам ніж у серце. Сільська рада не має таких доходів, щоб платити за ці розважання сотнями тисяч гривень.

 

Чи справді це така масштабна і серйозна проблема, Людмила Хома погодилася розказати у прямому ефірі під час інтерв’ю на Радіо Трек. Тож більш розлого на цю тему ми поговоримо у прямому ефірі у середу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень