Чому військові мають говорити українською? офіцер ЗСУ навів вагомий аргумент

Деталі

Під час війни мовне питання в Україні стоїть особливо гостро, адже воно є одним із аспектів нашої національної ідентичності, за збереження якої зараз воюють наші війська. Тому українцям, зокрема і військовим, зараз важливо говорити державною мовою.

Про це обговорили учасники чергового випуску проєкту «Про війну» - керівник Центру протидії дезінформації РНБО лейтенант Андрій Коваленко, офіцер управління 12-ої бригади «Азов” НГУ Дмитро »Дипломат" і гість у студії - офіцер ЗСУ та колишній депутат Львівської міської ради Ігор Шолтис.

Зокрема, Ігор Шолтис розкритикував військових, які продовжують говорити російською мовою, бо питання мови нібито «не на часі».

З його думкою погодився і «Дипломат». Офіцер Нацгвардії наголосив, що сам виріс на сході України і все життя говорив російською мовою. Однак зараз повністю перейшов на українську.

- Я як повністю російськомовний хлопець зі сходу України який 33 роки розмовляв російською мовою, мені вистачило, щоб більш-менш вийти на той рівень, який у мене зараз є, пів року, - сказав він.

«Дипломат» наголошує на важливості для військових зараз говорити мовою держави, за яку вони воюють. Особливо це важливо у публічній комунікації, щоб своїм прикладом спонукати до спілкування українською мовою ще більшу кількість людей.

- Хлопці, ви ж не глупі люди. Для цього не потрібно закінчувати Оксфорд чи Гарвард, щоб почати по тихеньку розмовляти мовою країни, за яку ми воюємо, - наголосив він.

Водночас Ігор Шолтис поділився жартом, який використовує, щоб мотивувати своїх побратимів переходити на українську.

- Військовослужбовцю Збройних сил України досконало вивчити українську легше, ніж Статут внутрішньої служби, а Статут внутрішньої служби має знати кожен військовослужбовець, - сказав Шолтис.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень