Чому вдома не може бути 2 пари капців: важливе правило, про яке мало хто знає

Краще не поспішати купувати нову пару домашнього взуття

Домашні капці – звична річ для кожного. Часто люди мають кілька пар такого взуття і коли набридають одні – замінюють на інші.

Однак народні прикмети не радять мати дві, а тим більше – три, чотири пари капців.

Потрібно запам’ятати просте правило: у кожного члена сім’ї має бути лише одна пара взуття. 

 

Купувати нові капці можна тільки після позбавлення від старих.

Згідно з повір’ями, зайве домашнє взуття може негативно вплинути на сімейні стосунки. Подібні обставини явно збільшать ризик розпаду сім’ї. Імовірність розлучення буде досить високою.

Тому зайві пари капців потрібно або викинути, або віддати людям, які не є представниками сім’ї.

Основні вимоги до домашніх капців — це:

  • відповідність розміру взуття;
  • формостійкий задник;
  • наявність гнучкої м'якої підошви (краще з невеликим каблуком);

Розмір взуття важливий як для чобіт, так і для капців. При виборі домашніх капців враховується реальний розмір ноги з запасом. Вдома ноги повинні відпочити після важкого робочого дня.

Крім того, якщо людина цілий день на ногах, то до вечора вони можуть елементарно набрякати, а значить, розмір стане більше звичайного.

Фахівці стверджують, що підошва має велике значення для правильного вибору ідеальних капців. Головні її критерії — це легкість, вони обов'язково повинні добре гнутися і бути середньої товщини.

Якщо буде невеликий каблучок, то це буде відмінною профілактикою проблем зі спиною і плоскостопості.

Гумові капці ідеально підійдуть для басейну, пляжу або дачі, де їх носять нетривалий час. Постійно їх носити фахівці не рекомендують. При постійному носінні вони часто натирають ноги і можуть викликати сильне роздратування шкіри, а взимку в них холодно.

Тканинні – найпоширеніший вид капців. Вони мають ряд переваг: довговічність, безпека і виготовлення за встановленими стандартами. Але є і недоліки у таких капцях: вони часто рвуться, особливо по швах і на підошві, і доглядати за ними складніше, ніж за гумовими.

Капці з повсті — це найзручніші, практичні і безпечні для здоров'я капці. А все, тому що матеріал, з якого їх виготовляють, вважається натуральним і надійним. Це шерсть домашніх овець-мериносів, яка піддається мокрому валянню. Останнім часом капці з повсті вважаються наймоднішими виробами ручної роботи. Але і вартість висока.

Джерело: pixelinform

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень