«Чому ти досі не на фронті?». Як відповідати на таке питання тим, хто в тилу

Відповідь військового психолога

Фото з ілюстративне
Фото з ілюстративне

Військовий психолог, заступник командира інженерно-саперної роти з морально-психологічного забезпечення групи інженерного забезпечення 67 ОМБр Андрій Козінчук розповів, що людей, які хейтять інших за те, що вони не на фронті, потрібно підтримати.

Тобто сказати: я бачу, що вам сумно зараз, що ви дуже злитеся. Натомість не факт, що від того, що я зараз піду в армію, вам веселіше стане, але я точно бачу, що вам непереливки зараз і мені також сумно через це, – розповів Андрій Козінчук.

Він додав, що не варто виправдовуватись та розказувати свої історії про білий білет, бо інші люди слухатимуть, що б не розповідали. У такій ситуації важливо не вступати у конфлікт.

Але ж і військові на передовій втомилися. Буває, коли військові приїжджають додому і кажуть, що ми за вас воюємо, а ви суші їсте і лавандовим рафом запиваєте. Хтось обурюватиметься, побачивши у соцмережах ваші фото за столом на дні народження. Мовляв, ви ходите по гостях, бухаєте, а у цей час хтось гине за Батьківщину. Але це нездорова штука, критика така, – зауважив військовик.

Андрій Козінчук поділився, що часто питає в інших військових перед тим, як вони йдуть у відпустку, чого вони очікують, коли приїдуть додому.

І ми з ними далі моделюємо ситуацію. Мовляв, от ти у тилу, прийшов у кафе, а там поставили російський шансон. При цьому цивільні тобі сказали: «Вали до свого Бахмута! Бачиш, тут люди нормально відпочивають». І от задача на ерудицію – які твої дії? І солдат відповідає: «Гранату підірву», «Морду наб’ю», «Голову розіб’ю». А інші, хто чують такі відповіді, підтакують: «Молодець!», – розповів психолог.

Водночас він розмислює над наслідками подібного рішення.

Підірвеш гранату і сядеш на багато років до тюрми. Просто у нього так спрацював механізм, реакція на небезпеку. А як військовий вчиняє з небезпекою? Її треба усунути, знищити. І він її знищив, як його вчили на війні. Тільки на війні за знищення тобі орден дадуть, а в тилу – тюрма, – пояснює психолог.

Джерело: Главком

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень