Чому не можна пити чай на ніч і як це може позначитися на вашому організмі?

Відповідь вас здивує!

Про те, що не варто вживати каву перед сном, знає чи не кожен любитель цього напою. Тому багато людей віддають перевагу вечірньому чаюванню. Але дієтологи переконують – це теж не найкраща ідея.

Чому не варто пити чай на ніч?

Так само як і кава, чай містить кофеїн – природний стимулятор нервової системи. Так, його дещо менше: у каві приблизно 160 мг на чашку, у чорному чаї – до 80 мг і у зеленому чаї – до 45 мг. Однак, навіть цієї дози може вистачити, щоби завадити легкому засинанню.

Окрім того, напій має сечогінну дію. Випита на ніч чашка чаю може змусити вас прокинутись для походу в туалет. А то й не один раз.

А ще вміст танінів у чаї перешкоджає правильному засвоєнню заліза. Особливо від цього страждають люди із залізодефіцитною анемією. А один із виявів цього стану – це саме проблеми зі сном.

З усім тим, підібрати чай, який не чинитиме збудливої дії можна. Ба більше, можна зупинити свій вибір на трав’яному чаї, котрий навіть допоможе заснути. Насамперед це ромашковий чай чи напій на основі лимонника. Також безпечним може бути зелений чай, якщо заварювати його не міцно.

В будь-якому разі, не варто пити чай безпосередньо перед сном. Краще почаювати разом із вечерею – за 3-4 години до того, як відправитись до ліжка.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень