Чому куплені квіти в горщиках часто гинуть вдома?

Найпоширеніші причини смерті щойно куплених вазонів

Часто куплені у магазині квіти у горщиках гинуть вже через кілька днів. Розкішні троянди, принесені з магазину, облітають, а декоративні дерева несподівано починають в'янути. Чому так стається і як цьому запобігти розповідає Ukr.Media.

  1. Неправильний догляд

Побачивши на прилавку незвичайну рослину, багато хто купує її, не уточнивши як саме за нею треба доглядати. Людям здається, що вдома буде повно часу, аби з цим розібратися. Однак деякі квіти настільки вибагливі, що гинуть протягом кількох днів, якщо їх встановити у неправильному місце або вчасно не полити.

Не робіть імпульсивних покупок: перш ніж принести квітку додому, дізнайтеся, як за нею доглядати і чи безпечна вона для домашніх тварин, і тільки тоді вирушайте в магазин.

  1. Стимуляція росту і цвітіння

На полицях магазинів часто можна побачити декоративні дерева, всіяні плодами, або горшкові троянди, буйно квітучі міцними бутонами.

Здається, така краса точно доповнить підвіконня в спальні або кухні Але опинившись вдома, квітка починає марніти.

Так відбувається через недобросовісних продавців, які користуються підсилювачем росту і живильним розчином, щоб рослина виглядала привабливіше. У короткий період квітка віддає всі сили і вже не може відновити їх у майбутньому.

  1. Забагато квітів

Захопившись рослинами в горщиках, багато людей перетворюють квартиру на прекрасні зелені джунглі, забуваючи, що кожній квітці потрібен особливий догляд. Поки ви рятуєте монстеру, фікус або троянду, бегонія чахне без сонця або прикорму.

Намагайтеся купувати квіти невеликими партіями, щоб кожна рослина встигала прижитися в будинку, а ви встигли виробити особливий графік догляду за ними.

  1. Умови утримання

У магазині квітам може не вистачати сонячного світла, тепла або місця на полиці. Якщо так відбувається на початковому етапі, відновити рослину часто неможливо. Тому через пару тижнів після покупки квіти гинуть, попри всі докладені зусилля.

  1. Неправильне перевезення і ґрунт

Під час транспортування рослини висаджують в ґрунт з високим вмістом торфу, щоб у ґрунті і на стеблах не розмножувалися паразити. Такий ґрунт не підходить більшості квітів, тому вони гинуть після пересадки.

Крім того, під час перевезення рослини піддаються перепаду температур, нестачі світла й протягам.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень