Чому геніальний спортсмен Усик не має народної любові

Авторська колонка

Коли трохи вляглись пристрасті, дозволю собі декілька слів. Тут прочитав, що Олександр Усик на пресконференції обурився — чого ж це жоден телеканал не показував його бій з Джошуа, а тим часом спортсменів сварять за фото з російськими, так би мовити, спортсменами.

Відповім

Для того, щоб українські канали платили великі гроші за ліцензію на показ твого бою – треба бути цікавим українському глядачу. Треба мати велику фанатську базу в себе на батьківщині, працювати з нею, прислухатися, цінувати свою країну, її людей, її мову і культуру. А коли ж ти плювати хотів на думку фанатів, демонстративно про це кажеш, записуєш ефіри з Шарієм, — то чого ж ти тоді дивується, що тебе не люблять?

Сучасний спорт це не тільки навички й вміння, а й емоції та шоу. Публіка має тебе любити, має бути готова заповнювати стадіони, дивитися всі бої, ходити у футболках, вішати твої постери та чохли на телефон….

Хтось бачив такі речі з Усиком? Чесно - ні…

Якщо бої ще якось дивляться, то всі інші атрибути відсутні зовсім. І допустимо ще коли Усика зовсім не дивляться в Америці. Але ж на батьківщині він мав би подумати про народну любов?

А проблема не в народі. Всі ці атрибути мали… брати Кличко. Це при тому, що в спортивному плані Олександр Усик вже перевершив досягнення обох братів і вписав своє ім'я в історію жирнішим шрифтом. Але…

Ви можете собі уявити, щоб в Україні хоч раз не показали на телеканалах бої Кличків?

Це нонсенс, бо 2/3 країни не відходили від телевізорів під час баталій з Люїсом, Хеєм, Сандерсом і т.д.. У Кличків була мільйонна фанатська база, в Україні та в Німеччині. Але вони постійно з нею працювали, їздили в тури містами, випускали книги, засновували благодійні фонди, знімались в кліпах і кіно…. І ще багато чого. А що не знали – то йшли до грамотних консультантів з піару і питали.

А куди ж ходить Усик?

Максимум — до московських попів… Які замість того, що навчити його хоч іноді тримати язик за зубами, і не коментувати зі своїм ватним бачення питання російсько-української війни, вчать його скрєпам. Мало того останнім часом та Онуфріївська скрепность в його голові прогресує… На жаль…

Усік – геніальний спортсмен, трудівник в рингу і поза ним. Він представляє українських стяг на міжнародній арені.

Але хороший спортсмен — ще не значить народний чемпіон і улюбленець публіки. Особливо якщо багато вати в голові

Поки він перемагає – будуть пости вітання в соцмережах, як тільки програє – одразу ж забудуть. Зафіксують в історії – і забудуть. І прикладів таких маса.

Бо треба любити свій народ, свою націю, свою Україну, а не втирати мантри про «адін народ» і з росіянцями.

Рівненський журналіст Юрій Дюг

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень