Чому фарба для волосся швидко змивається і як цьому запобігти

Щоб фарба трималася довше на волоссі, треба дотримуватися кількох простих правил

Чому фарба для волосся швидко змивається: 4 основні причини

  • Пористе волосся. Таке волосся добре вбирає пігмент фарби, але дуже швидко його віддає, бо пошкоджена структура локонів.
  • Занадто м’який барвник. Фарба з таким пігментом не дуже глибоко проникає у волосся, тому не здатна надовго утримувати яскравий насичений колір. До таких фарб належать усі види безаміачних.
  • Порушення технології фарбування. Ця проблема найчастіше виникає у тих, хто самостійно фарбується. Варто чітко дотримуватися інструкції на пакуванні, не перетримувати фарбу, не фарбувати вологі локони і не скорочувати час тримання.
  • Неправильний догляд за локонами після фарбування. Це найчастіша причина, бо мало хто звертає на це увагу. Переважна більшість шампунів мають агресивні складники, які просто вимивають пігмент і роблять волосся жорстким.

Як доглядати за волоссям після фарбування, щоб надовго зберегти яскравий колір

  • Правильний домашній догляд. Це золоте правило для того, щоб зберегти насичений колір на довше. Голову треба мити лише професійними засобами, які не містять агресивних складників, містять сироватку та бальзам, що захищають фарбоване волосся.
  • Тепла вода. Голову варто мити теплою або прохолодною водою, в жодному разі не гарячою, бо через це пігмент вимиватиметься удвічі швидше.
  • Шампунь і кондиціонер для фарбованого волосся. Такі засоби для догляду запечатують пігмент усередині волосся, тому яскравий колір у разі домашнього фарбування зберігатиметься до двох місяців.
  • Не варто користуватися активними масками. В перші два тижні після фарбування локонів не варто використовувати відновлювальні й живильні маски.
  • Мінімізуйте вплив високих температур на локони. Краще не використовувати в перший тиждень фарбування стайлери – плойку чи праску для волосся. Якщо на вулиці сонячно – краще носити шапку.
  • Термозахист. Для того, щоб пігмент фарби не тьмянів, перед сушінням або укладанням волосся використовуйте засоби для термозахисту своїх локонів.
  • Тонування. Щоб підтримувати яскравий насичений колір своїх локонів максимально довго, можна користуватися засобами для тонування – кондиціонерами, шампунями та спреями.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень